Membantu Sesama Insan Melalui Blog :)

saja nak share “kuasa blog” bukan saya nak kata blog saya best. jauh sekali kak oii. saya berblog ikut suka suki saya je. tapi alhamdulillah dari suka suki, tak sangka ada juga memberi manfaat pada orang lain. walaupun kadang3 mood nak berblog tu kelaut dalammmmmmm.. hahaha. tapi tetap nak share. nasib baik babah ilham memahami. thanksRead more

16 Days Photo Challenge | 16–31 October 2014

hoyeahhhhhhh. mission untuk “Cabaran 30 Hari Blogging” dah settled. kali ni ummi ilham pula nak mencabar kekawan  saja suka2. siapa berminat boleh join sekali. nak post kat fb atau instagram pun boleh. tapi lagi bagus kalau post kat blog.     sila buat blog entry untuk “16 Days Photo Challenge” ni. link semula ke blog saya  cabaran bermula 16 hinggaRead more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 30 – Kenapa Saya Suka Tulis Blog

alhamdulillah. hari ni last day untuk cabaran blogging. walaupun start lambat, tapi saya sedaya upaya mencabar diri untuk update mengikut tajuk yang ditetapkan. boleh pun sebenarnya nak maintain update blog kan. saja jek selama ni banyak alasan. cetttt! tajuk terakhir sebelum kita start dengan cabaran seterusnya.. KENAPA SAYA SUKA TULIS BLOG     Diari HidupRead more

Skodeng Buffered Earning (BE) Nuffnang ;)

hehehe saja nak share.. dah lama tak belek betul2 Buffered Earning (BE) dari Nuffnang ni.. dah lama juga tak cash out income setoet yang ada tu.. hehehe maklumlah ummi ilham ni kadang2 update blog bermusim.. datang musim kemarau..sebulan tak ada entry  tapi alhamdulillah ada juga rezeki dari blog chokia ni kan walau tak semeriah blogger2Read more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 22 – Kereta Idaman

cabaran blogging day 22 – kereta idaman.. menyentuh bab kereta idaman.. saya ni tak ada lah terer sangat bab2 kereta ni.. tahu drive jek.. bab2 teknikal ni sila rujuk babah ilham.. jangan tanya saya.. konfem jawapan saya memang tak memberansangkan ekeke~ dulu..     inilah kereta idaman saya.. Honda Jazz.. kalau boleh nak kaler pink..Read more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 21 – Subjek Kegemaran Saya

cabaran bloggin day 22 – subjek kegemaran saya.. gulp! tetiba blur tot.. hahaha.. suka apa ek dulu.. hehehe..     suka Kemahiran Hidup kot.. sebab apa? suka part aktiviti-aktiviti yang ada dalam silibus tu.. masak-masak.. suka sebab dapat belajar masak2 dengan kekawan..yang saya ingat pernah buat kek dan masak nasi ayam masa form 3.. hehehe..Read more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 20 – Cikgu Paling Best Di Sekolah

cabaran blogging day 20 – cikgu paling best di sekolah.. wahhhhhhhh.. dah hari ke 20.. maknanya ada 10 tajuk jek lagi.. harap2 usaha rajin mengupdate blog saya berkekalan la gamaknya..  bercerita pasal “cikgu paling best di sekolah” ni saya rasa saya ada ramai cikgu2 yang best2 belaka..’   credit pic: http://www.ppdjb.edu.my/v3/sekolah2.php   saya bersekolah rendah di Sekolah KebangsaanRead more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 19 – Kenangan Zaman Kanak-kanak

cabaran blogging day 19 – kenangan zaman kanak-kanak ohhhhh sedih pulak bila teringat zaman kanak-kanak.. sedih teringat susah payah hidup..  saya lahir dan membesar di kampung tanjung kupang, gelang patah, johor.. tinggal sama dengan tok abah, tok mok dan makcik2 pakcik2.. beberapa hari sebelum nak buat entry ni.. saya kumbah album lama nak cari gambar2Read more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 18 – My Gadget

cabaran blogging day 18 – my gadget saya bukanlah minah gadget macam ada kawan saya sorang tu..  saya beli apa yang perlu jek untuk saya guna pakai.. ecehhhhh.. paling penting..   **gambar recycle**   Cik Pinky Netbook Yang Berjasa ni netbook kesayangan saya hadiah dari babah ilham.. sayang gila wooooo.. sentimental value.. masa nak beli ni, memangRead more

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 17 – Travel

cabaran blogging day 17 – Travel     cerita pasal travel, memang cita2 kami nak bawa ilham dan bakal adik2nya travel around the world.. ecehhhh.. so far belum la sampai jauh mana pun.. nak cuba settlekan yang dalam malaysia ni dulu.. kena cukupkan dulu duit tabung ayam.. kami plan memang setiap tahun 2 atau 3 negeriRead more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...