Sayonara Dila!

Jumaat lepas last day Dila, Geng Jumaat kat PTP. Sempatlah dia meronda office ke office bersalam-salaman hari raya in advanced hehe. Ni kejadian kat office kitorang. Rasanya yang diraikan Dila tapi nampak macam si Yap pulak yang nak babai PTP hahaha. Dia masih tak sedar lagi tu hahaha. Kalau dah wefie gini konfem la mukaRead more

The Hiew In The House

Tengah menghadap PC di petang Ahad, tetiba dengar suara beri salam. Hmmm.. macam dah boleh agak dah suara ni. Cepat-cepat lari turun bawah. Sah The Hiew datang hehehe. Anak angkat Ummi Long dah sampai yeay! Inilah dia, Dhani Aqasha Hiew datang jalan kaki dari rumah nenek dia. Kena kerah bergambar hehehe. Gambar dengan Ummi LongRead more

Selamat Pengantin Baru Untuk Nawal & Feizal

Hari Sabtu, jengah letter box nampak ada sampul surat yang bersetem dan penerimanya Hernee Samshudin. Hmmmm.. siapa pulak yang bagi surat ni? Surat apa ek? Memacam soalan keluar kat dalam otak. ting..ting..ting.. Bila buka.. Taraaaaaaaa.. baru teringat Nawal minta address nak pos kad jemputan. Minggu ni rupanya majlisnya di Bangi. Tengah berfikir-fikir lagi ni. Alhamdulillah,Read more

Mee Siput All Time Favourite Snack

Petang-petang kat office ni tak sah kalau tak ada makanan tambahan walaupun perut ko tahap nak meletop kekenyangan. Kalau bukan beli sendiri pun ada je kawan-kawan wakafkan makanan untuk sama-sama membesar bagai johan. Ni ha Kak Leen bagi Mee Siput cicah sambal tumis sedap oi sambalnya. Tiba-tiba teringat sambal tumis Makcik Dila aka Makcik Kerepek.Read more

Friday’s Lunch at Restoran Korea House – South Gate Restaurant, Johor Bahru

Hail uolls. Cerita Friday’s Lunch Ummi hari ni special sikit hehe. Hari ni kami makan korean foods yeay!. Hari ni last day Che Ta kat JB so plan nak lunch sama-sama dengan Dila dan Amy Chua akhirnya terlaksana. Kami pilih lokasi di di Restoran Korea House – South Gate Restaurant di Taman Nong Chik, JohorRead more

TQ Auntie Tata & Auntie Janjan 

Semalam Auntie Tata dan Auntie Janjan datang jengah Syamil. Thanks ya korang. Walaupun anak bujang i malu-malu dengan dua orang aweks depan mata dia hahaha. Harap sebelum Auntie Tata balik KL sempatlah makan sama-sama ya. Kalau tak kita makan kat Cafe Columbia je lah ekeke. Eh selit sikit cerita lain. Lepas Auntie Tata balik hotel,Read more

Friday’s Lunch @ Domino’s Pizza, Taman Nusantara, Gelang Patah

minggu ke 3 friday’s lunch with dila & friends. kali ni lokasi kami merasmikan domino’s pizza new outlet di taman nusantara, gelang patah. bajet ko YB nak rasmi bagai ngeh3. insha Allah bakal YB kalau ada rezeki penggal akan datang ?? lokasinya sebelah je dengan southern launderette. nampak makcik bertiga tu menonong jek jalan takRead more