Bento Ilham Syahmi

Bento of The Day 210417 – Bekalan Anak-anak Hari Ini Ayam Masak Lemak Tanpa Cili Api

Semalam sebelum balik, Abang Ilham memandai request dengan Opah. ”Opah esok boleh tak Opah masakkan ayam yellow.. Opah jangan masakkan ayam orange.. nanti Ilham muntah” Amboi..amboi..amboi.. buat malu Ummi jek kan. Kemain lagi dia request dengan Opah, ingat Opah private chef dia agaknya hahaha. Lagi satu bila masa makan ayam orange muntah tu? Kalau Ummi masak laju je Ilham bedal.…

Read More

Bento Ilham Syahmi

Bento Ilham Syahmi 060417

Dah lama gila kot tak tayang bekal Abang Ilham. Semalam Ummi masak Ayam Red lebih, memang niat untuk bekalkan dia hari ni kalau tak habis la dia bedal malam tadi hahaha. Alhamdulillah ada 3 ketul baki. Ummi simpan dan panaskan pagi tadi. Malam bagitahu dia esok bekal ayam red. Tapi dia macam tak setuju.  “Eh Ummi mana boleh bawa ayam red..…

Read More

Anything About Me, Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Bento Ummi Ilham

Melepas Makcik Nak Keluar TV.. Hehehe

2 minggu lepas babah ilham ada bagitau. dia ada dapat call dari orang TV1 tanya pasal bento. nak suruh demo buat bento untuk rancangan feminin. hmmmm mula2 rasa macam dia nak main2 kan je. bila dia cakap betul, saya pun percaya. tapi babah ilham terlupa nombor henpon saya. boleh gitukan lupa nombor wife dia. kata dia masa tu tengah serabut…

Read More

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Dari Dapur Hernee Nazir, Recipes

#bentoilhamsyahmi | Resepi Simple Ummi Ilham

seperti yang dijanjikan. saya share resepi2 simple 4 bento yang saya share di majalah ibu dan anak keluaran januari 2015 dan juga bahan2/ aksesori yang diperlukan.   Nasi Putih & Ayam Masak Kicap Bahan2 untuk hidangan: 1. Nasi 2. Rumpai laut 3. Daun salad 4. Bahan2 membuat ayam masak kicap – 10 ketul isi ayam , bawang putih dan bawang…

Read More

Bento, Bento Ilham Syahmi, Bento Kasih Sayang, Dari Dapur Hernee Nazir, Kelab Bekal/ Bento Malaysia

Resepi #bentoilhamsyahmi Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2015

saja nak share, ummi ilham keluar majalah ibu & anak lagi. hehehe. kalau Januari 2014, kami berkongsi cerita duka tentang Episod Kelahiran – Anak Syurga Muhammad Ilham Syakir bin Mohd Nazir {27 Jun 2013} entrynya boleh dibaca disini.. Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014 kali ni share pasal bento pulak. dalam ruangan “Resepi” muka surat 72…

Read More