Babywearing | Southern Babywearing Fiesta 2015 @ KSL Resort, Johor Bahru

alhamdulillah dapat juga menghadirkan diri dalam program Southern Babywearing Fiesta anjuran Selat Tebrau Babywearers. kebetulan babah ilhams off day weekend, jadi plan baik punya. abang ilham ikut babah, ummi bawa adik syamil. pagi sabtu babah dan abang ilham hantar kami ke KSL Hotel. tengahari nanti babah bawa abang ilham pergi rumah pengantin. ikutkan plan asalRead more

Babywearing | Southern Babywearing Fiesta

hai mommies.. sempena International Babywearing Week 2015,Selat Tebrau Babywearers dan Urban Mom menganjurkan program Southern Babywearing Fiesta.mommies yang nak join boleh tengok details di bawah ye.jom sama2 menuntut ilmu insha Allah setakat ni memang berniat nak join.kalau panjang umur tak ada aral melintang ummi ilham dan ilham2nya akan berada di KSL Resort menuntut ilmu.ada doorRead more

Yeay! Cheque Nuffnang & SSC Cuddle Me Alphabet Yang Dinanti Dah Sampai :)

alhamdulillah.. 2 items yang dinanti dah sampai. dua2 ada kaitan antara satu sama lain hehehe.| sebabnya saya gunakan duit blogging dari nuffnang ni untuk beli my first SSC. tapi masa buat pre-order tu guna jek duit sendiri dulu hehehe. kiranya bila dah cash out gantilah semula kan hehe. walaupun tak ribu riban, lepaslah beli 1Read more

Babywearing | Goodbye November Rainbow! Welcome Daiesu Jigsaw! ;)

seminggu bersama, akhirnya berpisah dengan november rainbow. alhamdulillah, dapat peluang merasa menggayakan woven wrap milik puan ayu marlina. thanks ayu, wrap ni dalam perjalanan menemui wearer dan wearee seterusnya. sebelum dipulangkan, sempat juga suruh babah ilham snapkan gambar kenangan. plan asal nak buat photoshoot kat rumah guna wrap ni. tapi apakan daya, kekangan masa. takRead more

Babywearing | Join Skudai Gathering 16 Mei 2015

first time tengok poster comel ni memang dah excited nak join. tapi bila tengok time tu rasa hmmmm.. mesti tak dapat pergi. hero2 kecil ni mesti syok tidur lagi. dan bila sampai paginyaaaaa.. si abang, dah gaya superman nak terbang.. si adik.. gaya terkepak gini.. oh pasrah sekejap ummi. nak dikejut tak sampai hati. relax2Read more

Rezeki Blogging Untuk Syamil ;)

duit tabung ummi dah kosong semula. yilek. kena menabung semula. sebabnya ummi dah cash out kan. menunggu cheque je sampai ni wehuuuuu. alhamdulillah rezeki. sebelum ni memang dah niat duit ni nak beli something. eceh beriya la something. nak beli baby carrier sebenarnya. kumpul2 dapat juga lepas satu Soft Structured Carrier (SSC) yang mampu milik.Read more

Babywearing | Percubaan Pertama Mengendong Ilham Syamil.. I Love Babywearing ;)

yup! babywearing made easy! pada saya apa2 juga yang saya nak buat kena ada niat dan usaha nak merealisasikan impian tu. yes.. dulu pregnantkan ilham memang niat nak breastfeed. alhamdulillah semuanya dipermudahkan. masa tu tak kenal lagi babywearing what so ever sampai saya join bengkel. tapi masa tu pun macam ye tak ye je nakRead more

Blogging | Yeay! Duit Tabung Ayam Nuffnang Bertambah Lagi!

alhamdulillah. ye. tak banyak mana pun kan. belum tahap beribu riban sebulan. tapi syukurlah. potpet2. menceceh sambil sharing info. dapat juga buat side income dari blogging dengan blog kesayangan ni. tak nak cash out dulu. nak tunggu cecah RM300++. sebab dalam otak ummi ilham ni dah ada benda nak dibeli dengan duit ni. nak beliRead more

Babywearing | Oh Ring Sling..Siangku Terbayang.. Malam Ku Mengigau :p

serious.. dari minggu lepas dok survey2 Ring Sling untuk adik baby. asyik la dok mengoogle. sekejap buka FB page seller2 baby carrier. sekejap2 buka website jual baby carrier. gasak ko herneeeeeeeeee.   malam sampai termimpi2. kelassss kan. mimpi dah beli ring sling. tapi bila dapat pada tangan. kirai2 punya kirai tengok seller tu hantar “kain cadarRead more