Carta Tahap Perkembangan Pertumbuhan Gigi Bayi

alhamdulillah gigi encik syamil dah menunjukkan bayangnya.bukan sebatang.. tapi dua batang sekali tumbuh. erkkkkkkk.berdebar2 jantung ummi hahaha. seriau syamil main ketap2 gigi gitu kan. alhamdulillah 6 bulan dah keluar gigi, lewat sebulan dari abang ilham.abang ilham masa 5 bulan dah menyusul gigi dia.alhamdulillah setakat ni gigi abang ilham masih penuh lagi.tak ada yang rompong2 rongak2 […]

Ilham Syamil 6 Months Update & The 180 Days Journey of Breastfeeding.. Wehuuu ;)

alhamdulillah ummi dan syamil berjaya mencapai fasa pertama exclusive breastfeeding selama 6 bulan. yeayyy! sekejap je kan pejam celik pejam celik dah 6 bulan. esok ummi dah nak start solid food untuk adik syamil. hmmm semenjak aksesori2 untuk solid food sampai, abang ilham lah orang paling over sekali. semalam siap nangis2 suruh ummi bawa makanan […]

Ilham Syamil 4 Months Update :)

27 may 2015.. 4 months already buah hati ummi sorang ni. banyak dah perkembangan2 terbaru dia memang mengikut apa yang saya rujuk info di babycentermalaysia. jom kita tengok perkembangan adik syamil.   gambar on the way balik dari breakfast ahad lepas. muka pasrah tidur duduk lepas penat sangat layan peminat kat kedai acu hehehe. Ini […]

Perkembangan Bayi Pada Usia 11 Bulan

Hero kechik yang tengah khusyuk tengok “Fatimah Juling” angkara ummi yang terbuka channel Astro Prima secara tak sengaja 😉 Abaikan suasana yang bersepah tu.. ipad dengan tight dia dah terbang ke situ gamaknya.. Ok.. yok baca info kat bawah dan sedikit perkembangan Ilham (highlighted in red) yang ada persamaan dengan info ni.. Credit info: Babycenter […]

Perkembangan Bayi Pada Usia 10 Bulan

{Ilham with his future bestfriend.. Rayqal Aqasha Hiew} Melakukan pergerakan yang lebih banyak Ketika bayi berusia 10 bulan, dia selalunya boleh merangkak dengan baik menggunakan tangan dan lututnya, dengan anggota-anggotanya lurus dan tubuhnya selari dengan lantai. Banyak juga bayi yang cuba merangkak sebelum usia 10 bulan tetapi hanya dapat melakukannya dengan baik pada usia ini. Pada usia […]