All About Adik², Rambling

Lontong Goreng By Mama Cu

Rezeki petang. Untung la ada adik rajin masak. Walau hakikatnya rugi bila dia acah-acah diet tapi dia sabotaj kita untuk makan. Ini tidak adil! Jadi Ummi tak nak mok-mok sorang-sorang Ummi ajak Suhana dan Yap jamah sekali. Sekali terlupa nak pelawa Kak Leen daaaa. Overall sedap! Walaupun tukang masaknya macam tak percaya kakak sulong bagi pujian haha. Sebab selalunya banyak…

Read More

All About Adik², Makan², Masak-Masak

Menjamu Selera “Asam Pedas Ikan Sembilang” Mommy Ngah Yang Sedap

sebelum balik ke Gelang Patah, mommy ngah jamu kami dengan asam pedas ikan sembilang air tangan dia. macam biasalah asam pedas mommy ngah ilham memang mantop. bukan nak puji melambung adik sendiri, tapi memang hakikatnya pada tekak saya asam pedas dia sama sebiji sebijon rasa asam pedas arwah mak. asam pedas ummi ilham sedap juga, tapi tak sesedap mommy ngah.…

Read More

All About Adik², Family's Wedding

Family’s Wedding | Wedding Anna & Iwan (30 Ogos 2014)

alhamdulillah settled sudah majlis pernikahan dan persandingan mommy ngah dan daddy ngah ilham.. syukur! terima kasih kepada semua ahli keluarga, jiran tetangga dan sahabat handai yang memeriahkan majlis. pengantin selamat dinikahkan pada 29 Ogos 2014 sempena birthday mommy ngah.. next year double celebration la kan.. birthday + anniversary.. jimat belanja hehehe~ ok jom kita cuci mata tengok gambar2 dari henpon…

Read More

All About Adik², Anything About Me, Family's Activity, Jalan², My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Mandi Manda @ Melaka Wonderland Theme Park & Resort

Sampai juga ke last episode of our ‘coti2’ ke Melaka 🙂 Fuhhhhhhhhhhhh.. jenuh nak menaip sebenarnya tu yang lambat keluar entry ni. Banyak nak cerita, tapi saya ringkaskan je la. Dalam previous entry, lepas ronda2 Banda Hilir kami nak ke Melaka Wonderland, menunaikan hajat Mommy Ngah yang teringin sangat nak mandi manda kat sini. Layankan je la walaupun ummi dengan…

Read More