Info Sharing Ramadhan Al-Mubarak

Tarikh Penukaran Duit Raya 2019 di CIMB Bank, Maybank, Bank Rakyat & Lain-lain

Tarikh Penukaran Duit Raya 2019 di CIMB Bank, Maybank, Bank Rakyat & Lain-lain | Assalamu’alaikum semua. Ramadhan bakal melabuhkan tirainya tak lama lagi. Pastinya Aidilfitri menyusul. Dah siap ke persiapan raya? Dah tukar duit raya? Alhamdulillah Ummi dah tukar duit raya 2019. Babah kirim dengan wife officemate dia yang bekerja di Maybank. Korang yang belum …

584 total views, 2 views today

Continue Reading
Info Susu Ibu

Breastfeeding | Polisi Penyusuan Susu Ibu Malaysia

Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir sehingga berumur enam bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur dua tahun. Hanya susu ibu sahaja dari lahir hingga genap 6 bulan (180 hari) Perkenalkan makanan pelengkap pada usia bayi genap enam bulan (180 hari) dan teruskan menyusui bayi sehingga 2 tahun (atau lebih). Apakah …

117 total views, 1 views today

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2019 – Day 11

Assaalamu’alaikum.. Ramadhan ke 11, Ummi ponteng masak untuk berbuka. Ada jemputan berbuka puasa di Seoul Garden, AEON Bandar Dato’ Onn dengan officemates. First time kami ke sini. Nasiblah jalan tak jem teruk. Bila tahu Seoul Garden lain macam semangat nak berbuka uiii hehe. All time favourite makan place gitu hehe. Taraaaaaaaa.. terubat kerinduan pada menu-menu …

108 total views, 1 views today

Continue Reading
Rambling

Impian Bercuti Ke London Yang Best

Assalamu’alaikum.. Apa khabar kepada semua pembaca setia blog herneenazir.com yang sentiasa di hati? Harap-harap korang sentiasa dalam keadaan sihat walafiat. Thanks kepada korang semua yang awesome sebab sudi baca artikel Ummi yang tak seberapa ni tapi berinformatif. Haha. Saje nak puji diri sendiri. So this time around Ummi just nak sembang dengan korang tentang angan-angan …

106 total views, no views today

Continue Reading
Dari Dapur Hernee Nazir Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2019 – Day 10

Assalamu’alaikum.. Menu Ramadhan hari ke 10. Alhamdulillah masih belum ponteng memasak walau lauk kami tak gempak hehehe. Menu hari ni masih lagi dimasak dalam masa satu jam. Pukul 6 sampai rumah lalu keluarlah segala macam jurus silat di dapur haha. Ayam Ungkep Oleh kerana cancel masak hari sebelum tu, jadi Ummi masak la semalam. Tapi …

109 total views, 1 views today

Continue Reading
From The Bottom Of My Heart

Happy Teacher’s Day ~ 16 May 2019

Assalamu’alaikum.. Di kesempatan ini Ummi nak mengucapkan “SELAMAT HARI GURU” kepada semua pendidik yang telah mendidik Ummi, Babah dan Ilham Syahmi. Semoga semua guru berada di bawah rahmat Allah. Jasamu akan dikenang sepanjang hayat. Mohona halalkan segala ilmu yang dicurahkan. Dedikasi Khas untuk guru-guru Ummi: SK Tanjung Kupang, SMK Tanjung Adang, SMK Sultan Ismail JB, …

67 total views, no views today

Continue Reading
Dari Dapur Hernee Nazir Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2019 – Day 9

Assalamu’alaikum.. Hari ke 9, plan asal nak masak Ayam Masak Ungkep. Tapi Babah nak yang berkuah-kuah pula. So terpaksalah repeat Ayam Kari. Dan-dan ada suara halus berbunyi “Syamil dah tak suka kari”. Ewahhhhhh jangan memilih makan je apa yang ada. Inilaha menu Ramadhan Day 9 kami. Ayam Kari. Kacang panjang goreng berudang. Sambal ketuk kegemaran …

83 total views, 1 views today

Continue Reading
My Birthday

Happy 38th Birthday To My Dearest Self! Henneh Yenneh!

Assalamu’alaikum.. Alhamdulillah 16 Mei 2019 bertambah seangka lagi usia Ummi. Semakin menghampiri 4 series hehe. Kekadang rasa macam tak percaya dah nak dekat 40 tahun. Itulah hakikatnya. Age is just a number bebeh! hahaha. Terima kasih Allah untuk udara yang dihirup, untuk nikmat dan rahmat yang tak terjangkau dek akal hambaMu yang kerdil ini. Terima …

111 total views, no views today

Continue Reading