Pengesahan Arah Kiblat – 16 Julai 2019 (5.27 petang)

Pengesahan Arah Kiblat selaras dengan fenomena astronomi pada 16 Julai 2019. Kedudukan matahari akan berada tepat di atas Kaabah pada: Selasa | 16 Julai 2019 | 5.27 petang Semakan dan pengesahan arah kiblat (terhadap Kaabah di Makkah) boleh dibuat dengan melihat bayang-bayang objek tegak pada masa yang ditetapkan. Dinding bangunan Tiang elektrik Rangka tingkap yang…Continue reading Pengesahan Arah Kiblat – 16 Julai 2019 (5.27 petang)

43 total views, 1 views today

Kursus Jahitan 2019 Anjuran Yayasan Penyayang Iskandar Puteri

KURSUS JAHITAN 2019 Anjuran: Yayasan Penyayang Iskandar Puteri KURSUS PAKAIAN MUSLIMAH Tarikh Kursus : 04hb – 09 Ogos 2019 Yuran Penyertaan : RM 212.00 KURSUS LANGSIR Tarikh Kursus : 18hb – 23 Ogos 2019 Yuran Penyertaan : RM 264.00 KURSUS PAKAIAN LELAKI Tarikh Kursus : 25hb – 30 Ogos 2019 Yuran Penyertaan : RM 168.00…Continue reading Kursus Jahitan 2019 Anjuran Yayasan Penyayang Iskandar Puteri

36 total views, 2 views today

Travelog Bandung | Floating Market Lembang

Travelog Bandung | Floating Market Lembang – Assalamualaikum. Oleh kerana dah banyak sangat cerita tergantung tersangkut terkelendat jadi Ummi tekad nak siapkan entri Travelog Bandung by hook or by crook. Cekonon je ayat tengah semangat memang lain macam sikit hahaha. Rasa-nya memang genap 3 tahun pun belum tentu siap cerita Bandung ni apalagi cerita Sabah yang…Continue reading Travelog Bandung | Floating Market Lembang

23 total views, 2 views today

Shangri-La Launches Global #MyShangriLa Photography Contest

Shangri-La Launches Global #MyShangriLa Photography Contest Invites Guests and Travellers to Share Moments of Joy with Hashtag #MyShangriLa  Irresistible Prizes & All-Inclusive Getaway Await the Most Inspiring Shangri-La Moments Shangri-La Hotels and Resorts announced the global launch of #MyShangriLa Photography Contest today. The 6-month contest aims to give new meaning to ‘Shangri-La’ – a memorable,…Continue reading Shangri-La Launches Global #MyShangriLa Photography Contest

22 total views, 1 views today