Ramadhan 2018–Day 25 (Berbuka Puasa di Absolute Thai Mall of Medini

Assalamualaikum.. Baru sempat nak bercerita menu berbuka puasa di hari ke 25. Lepas je settled photoshoot whitestudio raya di The Empire Studio Johor Bahru, Ummi Babah terus kebingungan nak berbuka puasa kat mana. Call Seoul Garden Angsana Mall dah full.. call Kapten Steamboat & Grill full.. call Amphawa Boat Noodle full.. ehhhh macamana ni? Sudahnya […]

Drama Andainya Takdir 2 (TV3)

Assalamualaikum.. Ehhhh.. malam ni memang entri reminder ke apa ek? hehe. Tadi reminder McDonald’s Durian McFlurry, kalo ni reminder bermulanya drama kegemaran ramai iaitu Drama Aindanya Takdir 2. Drama ni akan mula ditayangkan di TV3 bermula esok 13 Jun 2018 jam 9.00 malam pada hari Rabu hingga Jumaat. Save the date uolls! Ummi ni bukanlah […]

Whitestudio Photoshoot Raya Murah di The Empire Studio Johor Bahru

Assalamualaikum semua 🙂 Cerita dua hari lepas, sesi photoshoot whitestudio raya kami anak beranak di The Empire Studio. Memang dah plan nak berphotoshoot raya tahun ni. Biasanya tahun sudah-sudah Babah je yang snap gambar kami anak beranak. Semenjak dua menjak Babah isytihar pencen pegang kamera ni terkuburlah harapan Ummi nak posing depan kamera berbaju raya […]

Ramadhan 2018 – Day 24

Assalamualaikum.. Korang mesti dah boringkan tengok Ummi masak balik-balik ayam red, gambar lebih kurang je. Jadi menu berbuka puasa Ramadhan ke 24 Ummi decided untuk menzahirkannya dalam bentuk lukisan ekeke. Terimalah soto nasi tak cukup sifat Dari Dapur Hernee Nazir. Sebenarnya hari ni kami ada tetamu, Acu Nuar dan Acu Azah berbuka di rumah kami. […]