Popia Sedap by Mak Jemah’s Kitchen

Ummi memang suka makan popia. Selalunya popia ni memang kuih raya mesti ada kat rumah. Kan Ummi ada cerita yang Nek Chal bagi sebalang Popia Sedap by Mak Jemah’s Kitchen ni hari Ahad lepas. Haaa inilah popia sedap tu. Popia Sedap by Mak Jemah’s Kitchen 1 botol 500gm RM20 sahaja. Whatsapp – Mak Jemah 014-7833826Read more

Promosi Pra Ramadhan & Aidilfitri 2017, Angsana Johor Bahru Mall

Sila jangan kecam Ummi Ilhams ok sebab update entri pasal raya. Bukan kami yang excited nak beraya. Kebetulan kami  ke sini Ahad lepas untuk makan-makan sempena birthday Ummi. Tup-tup masuk Angsana dah penuh orang jual baju raya. Promosi Pra Ramadhan & Aidilfitri 2017 Tarikh: 13 April – 24 June 2017 Tempat: Aras 1, 2 danRead more

Kadar Zakat Fitrah Mengikut Negeri Bagi Tahun 2017M/ 1438H

Info untuk rujukan semua. Semoga bermanfaat. KADAR ZAKAT FITRAH MENGIKUT NEGERI BAGI TAHUN 2017/1438H: 1. Sabah: RM7.00Pusat Zakat Sabah (MUIS) 2. Melaka: RM6.70Zakat MelakaMajlis Agama Islam Melaka – Rasmi 3. Perak: RM7.00Zakat Perak-MAIPk 4. Kedah: RM7.00Lembaga Zakat Negeri Kedah Darul Aman 5. Pahang: RM7.00Pusat Kutipan Zakat PahangMajlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang 6.Read more

Ummi’s Birthday Treat at Seoul Garden, Angsana Johor Bahru Mall

Hari Ahad Babah tanya nak makan kat mana? Ummi terus blur tak ada idea. Sekali teringat Kak Seri makan kat Dreamliner Airways Cafe. Buka FB tag Babah dengan harapan Babah baca. Masuk kereta jalan terus, tak cakap nak ke mana dalam hati mesti Babah dah baca review ni hahaha. Sekali sampai fly over highway SkudaiRead more

Idea Resepi Sepanjang Ramadhan– 21-30Ramadhan

Hari ke 21 -Black Pepper Steak Bahan-bahan: 1/2 kg daging (sebaik-baiknya batang pinang) 5 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih 1/2 inci halia 1 sudu teh lada hitam biji (boleh juga ganti dengan 1/2 sudu teh lada serbuk, tapi rasanya kurang oomph!) 1 batang lobak merah (dihiris menyerong setebal 1/2 inci) 1/2 cawan kicapRead more

Cookies Raya Sedap by Midnight Baker

Korang Ummi Ilhams nak share ni. Cookies raya yang sedap ni. Serius sedap. Korang mesti jatuh cinta berkali-kali dengan cookies air tangan Ekin ni. Sempena hari raya nanti, Ekin ada open order untuk 3 jenis cookies dan 1 jenis kek yang dibuat dengan kasih sayang. Jom kita renung dan tenung satu per satu. WALNUT &Read more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...