Ramadhan 2019 – Day 23

Ramadhan 2019 – Day 23 | Assalamu’alaikum. Keciciran update untuk seminggu menu berbuka puasa. Walaupun dah masuk Syawal, nak juga post hehe.

Hari ke 23, last minute Babah request nak berbuka mee kari. Makanya Ummi memang tak pernah buat mee kari hahaha. Sebab akurang minat jadi memang tak berapa rajin nak buat. Dalam masa baki sejam dari baliak kerja sempat singgah kedai, sampai rumah tinggal 45 minit bersilatlah Ummi masak mee kari. Terpadam terus impian Ummi nak masak mee sup.

Kuahnya meriah dengan udang, fish ball dan tauhu. Tetiba Ummi blur bahan-bahan nak buat mee kari.

Taraaaaaaaaaa.. Mee kari Dari Dapur Hernee Nazir. Babah kata sedap. Kira pass la kan walau ada bahan tak cukup rasanya hahaha.

Tambahan menu kami, sup gear box Babah beli di PTP. Itu je lah repeat sampai kupon berbuka puasa habis hahaha. So next time siapa datang rumah Ummi dah boleh jamu mee kari hahaha.

Ok next post pleasseeeeeeeeee 😉

174 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
Posts created 4644

One thought on “Ramadhan 2019 – Day 23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!