Friday’s Lunch – The Chicken Rice Shop Mall of Medini

Assalamualaikum..

Post yang berminggu-minggu dah pending sampai tahap edit watermark pun membuatkan Ummi kecur semula. Repeat lagi sebelum bersalin boleh? Ekekeke.

Kemain lagi makcik berdua ni. Tak silap ni diorang berwefie berdua ni pakai handphone Ummi. Lapar tahap dewa-dewa ni menanti makanan. Mula-mula macam nak cancel makan kat sini sebab ramai orang. Tapi tetap stay juga bersama kepasrahan.

Makanan dah sampai.

Macam biasa, Ummi akan pilih Set Hainanese Chicken Rice Meal. Apa ada dalam set ni? Boleh baca kat bawah.

Hainanese Chicken Rice Meal (1 pax)

2 pcs Nyonya Pie Tee
Single Portion of Chicken (Choice of Steamed, Roast, Soy Sauce or Hainanese Chicken Curry)
Ipoh Bean Sprouts or Pak Choy with Oyster Sauce
A bowl of Chicken Rice
Soup of the day
12oz Soft Drink (One)
Rainbow Delight Dessert

Biasanya Ummi pilih Roast Chicken.

My favourite Pak Choy Oyster Sauce and Nyonya Pie Tee.. nyumsss! Ya ampun terasa-rasa dah ni. Kejam la proses buat entri ni hahaha. Tekak Ummi suka memang makan kat The Chicken Rice Shop ni. Tekak korang Ummi tak pastilah hehehe.

Kasi can gambar satu kali la sebelum makan.

Ehhhh dia pun teringin.. abaikan la tudung kemek tu. Ada Ummi kisah? Dah lapar katanya.

Lepas siapa makan, TERsinggah Secret Recipe lalu TERbeli 2 slices of durian cheese cake. My all time favourite. Secret Recipe Mall of Medini ni memang selalu je ada stok durian cheese cake ni. Maka belum sampai office Ummi dah TERmakan dengan penuh nikmat sambil pejam mata. Makan kongsi bertiga hehehe. Fuhhhh kenapalah ko sedap sangat ek. Isyhhhh tak baik tau durian cheese cake ni goda Ummi. Ok stop dulu sebelum bayang-bayang durian cheese cake lalu kat tekak. Parah nanti!

445 total views, 2 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
Posts created 4650

3 thoughts on “Friday’s Lunch – The Chicken Rice Shop Mall of Medini

  1. Shedapnya…
    Lama kita tak makan nasi ayam, serius cakap…
    Sebab macam simple sangat, makum seketul Sis ko ni makan yang berat hahahahha

  2. eh..apsal sellu pi secret recipe tak pernah jumpa durian cheese cake ni..haduii..nampaknya kena pi cari kat cawangan lain..dah ler Naura asyik mintak cake je…so, adalah alasan umi dia nak pi cari kek..kah²

Leave a Reply to Sis Lin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!