Family's Activity Quality Time With Ilham

Kelas Memanah di PEDETA -Traditional Archery Academy

Assalamualaikum.. Alhamdulillah 4 Jan 2019, Babah berjaya menamatkan Kursus Kejurulatihan PENDETA-ZAWRA di Kluang. Semenjak pertama kali berkecimpung dalam sukan memanah dan mewakili PTP ke Pertandingan Memanah tahun lepas dia dah mula jatuh cinta gitu. Tup-tup Babah beritahu yang dia join training ni. Nak jadi trainer katanya. Ummi support je as long as program tu mendatangkan …

357 total views, 1 views today

Continue Reading
Homeschooling

Program Mengenal Allah Melalui Asmaul Husna (Setiap Jumaat Bermula 1 Feb 2019)

“Awaluddin Makrifatullah” Awal agama adalah mengenal Allah. Jadi, awal pembelajaran untuk anak-anak adalah mengenal Allah. Kita wajib mengajar anak-anak untuk mengenal Allah. Sanggupkah kita terus membiarkan generasi kita tidak mengenal Allah??? Mari kita mengajar anak – anak mengenal dengan lebih mendalam lagi Siapakah Allah Ya Rahman (Yang Maha Pemurah) Siapakah Allah Ya Rahim (Yang Maha …

302 total views, no views today

Continue Reading
Pregnancy Journey

Pakej Penjagaan Ibu & Bayi di Suraya Mothercare & Beauty

Assalamualaikum.. Minggu ni dah genap 33 weeks of pregnancy. Debaran makin terasa, eh macam nak melahirkan anak pertama dia punya berdebar ni. Sambil-sambil tu Ummi duk survey pakej-pakej berpantang nanti. Alhamdulillah Aunty Salwa aka Mak Shaklee Ummi suggestkan SURAYA MOTHERCARE & BEAUTY ni. Sebelum ni Ummi berpantang tak pernah pun ambil pakej-pakej macam ni. Sekadar …

437 total views, 2 views today

Continue Reading
Hobbies My Hero Beso

Babah at ISI-UTM Urban MTB Jamboree 2019 – 19 Jan 2019

Assalamualaikum.. Hari saja nak cerita pasal Babah Ilhams yang baru je lepas join ISI-UTM Urban MTB Jamboree 2019 yang di adakan di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai. Ini event pertama tahun 2019 dan event ketiga yang Babah join semenjak dua menjak menceburi aktiviti berbasikal. Dah lama Ummi nak share di blog tapi macam biasalah mood tak …

176 total views, no views today

Continue Reading
Motivasi

Motivasi | 22/365 by Dr. Anwar Fazal

22/365 Dr, macamana nak tahu dia sahabat sebenar atau tidak? Saat kita buat salah, dia menegur dengan berhikmah dan tidak mengaibkan kita di hadapan orang. Saat bergurau dan mengkritik, dia tidak berlebih-lebihan dan tahu batasan. Saat gembira/ senang, dia ada dekat dan saat sedih/ susah, dia lebih rapat. Saat semua mencela/ menuduh bukan-bukan, dia tidak …

181 total views, no views today

Continue Reading
Recipes

Resepi Kerabu Kerang Simple & Sedap

Assalamualaikum.. Menu hari ini.. BUKAN Dari Dapur Hernee Nazir. Semuanya ditaja oleh Dapur Nenek hehehe. Semalam Ummi duk share resepi Kerabu Kerang dari FB Seminit Resepi. Berangan nak suruh Babah cari kerang pagi ni, tup tup malam tadi Nenek kata esok dia buatkan. Ya ampun. Ummi tak buli Nenek tau. Ok resepi ni Ummi parking …

381 total views, 1 views today

Continue Reading