Seventeen – Kemarin [Official Music Video]

LIRIK LAGU – KEMARIN (SEVENTEEN)

Kemarin engkau Masih ada disini
Bersamaku Menikmati rasa ini
Berharap semua Takkan pernah berakhir
Bersamamu Bersamamu

Kemarin Dunia terlihat sangat indah
Dan denganmu Merasakan ini semua
Melewati hitam Putih hidup ini
Bersamamu Bersamamu

Kini Sendiri disini
Mencarimu Tak tahu dimana
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Aku Slalu mengingatmu
Doakan mu Setiap malamku
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Kini Sendiri disini
Mencarimu Tak tahu dimana
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

Aku Slalu mengingatmu
Doakan mu Setiap malamku
Semoga tenang Kau disana
Selamanya

View this post on Instagram

. Istriku memang bukan manusia yang sempurna, begitupun aku. Tapi dia ga pernah berhenti buat terus terus menjadi istri yang baik, i know you have tried your best and it’s not easy for you, but you did it baby. Dan buatku memang dia adalah istri terbaik yang mungkin diberikan Allah buatku, I couldn’t ask for more ya Allah • Mewakili istriku aku memohon maaf sebesar2nya kepada teman, sahabat, keluarga, saudara atau siapapun yang pernah mengenal Dylan. Mohon diikhlaskan jikalau ada kata atau perbuatan yang kurang berkenan • Sayang, Allah mempertemukan kita, Allah pula yang memisahkan kita. Doain suamimu agar menjadi suami yang sholeh, biar aku bisa menuntut hak ku buat berpasangan denganmu di akhirat nanti untuk selamanya. Cuma Allah yang tau seberapa besar apa yang aku rasain ke kamu sayang I love you @dylan_sahara

A post shared by Riefian Fajarsyah (@ifanseventeen) on

Semenjak peristiwa Tsunami Selat Sunda yang mengorbankan beratus-ratus nyawa termasuk anggota kumpulan Seventeen dan isteri vokalisnya Ifan, Ummi duk la ulang-ulang lagu ni sambil tengok post-post di instagram. Bila baca-baca post-post tu memang sayu rasa hati. Ummi tunjukkan video tsunami tu kat The Ilhams semoga diorang faham itu adalah salah satu tanda kekuasaan Allah. Tapi diorang pelik kenapa Ummi beriya sangat nangis. Mak kome ni memang ratu air mata nak oiii.. kalah Neng Yatimah.

Maha Suci Allah.. semua yang berlaku atas izinNya.

Al-Fatihah buat semua mangsa yang beragama Islam, semoga ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan beramal soleh.

493 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 thoughts on “Seventeen – Kemarin [Official Music Video]

  1. siapa yang tak sedih kan dengan kehilangan orang yang kita sayang..Allah swt lebih menyayangi isterinya mungkin..eh..aku tak pernah lagi dengar lagu ni..

Leave a Reply to Hernee Nazir Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *