Giveaway

Giveaway The Berkat Di Mialiana.com

The Berkat (theberkat.com) ialah portal yang berkongsi pandangan tentang pendidikan dan kerjaya untuk golongan B40. Siapa itu golongan B40? Golongan B40 atau Bottom 40 ialah golongan yang ‘struggle’ untuk hidup. Mereka ini golongan yang berpendapatan 40% terendah di Malaysia, dengan purata gaji seisi rumah sebanyak RM3,860 sebulan. Kenapa bantu B40? Cara terbaik untuk keluar dari kesusahan hidup dan kemiskinan ialah…

Read More

61 total views, 61 views today

Info Sharing

Takwim Cuti Sekolah 2019

Assalamulaikum.. Ummi terlebih rajin nak siapkan poster Takwim Cuti Sekolah 2019. Jadi inilah hasilnya. Semoga bermanfaat untuk panduan ibu bapa diluar sana ya. Almaklumlah kalau orang Johor ni yang berkerja swasta macam Ummi dan Babah ni, cuti kami tak sama dengan Abang Ilham. Kami ada hari Sabtu je untuk spend time bercuti sama. Jadi nak kemana-mana especially balik kampung memang…

Read More

56 total views, 56 views today

Info Sharing, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Kelengkapan Sekolah Murah di Pasaraya KU

Assalamualaikum.. Ummi pasti ibu dan ayah semua dah sibuk mencari kelengkapan sekolah untuk anak-anak memandangkan tinggal lebih kurang dua minggu saja lagi sesi persekolahan 2019 akan bermula. Alhamdulillah untuk kelengkapan persekolahan Abang Ilham seperti uniform sekolah, baju melayu sekolah agama memang Ummi dah beli masa balik kampung awal bulan hari tu. Macam tahun lepas, Ummi shopping di Pasaraya Ku Senggarang,…

Read More

109 total views, 109 views today

Info Sharing, Parenting

Takwim Persekolahan 2019

Assalamualaikum Persediaan untuk ibu dan ayah sebagai rujukan untuk Takwim Persekolahan 2019. Bila anak dah mula bersekolah, ibu dan ayah kena lebih peka dengan tarikh-tarikh penting ini supaya senang untuk menguruskan percutian sekeluarga.  Boleh rujuk takwim di bawah ni ya. Info dari Kementerian Pendidikan Malaysia. PENGGAL PERSEKOLAHAN TAHUN 2019 (KUMPULAN A)Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu PENGGAL PERSEKOLAHAN…

Read More

120 total views, 18 views today

Giveaway, JDT Blogger

Giveaway di Page JDT Blogger

Assalamualaikum korang.. Ummi nak ajak korang join giveaway di page JDT BLOGGER ni. Boleh klik link Ummi bagi tu ya. Syarat mudah je tau. Syarat-syarat penyertaan GIVEAWAY JDT BLOGGER: Like Page JDT Blogger. Tag 3 rakan di ruangan komen bersama hashtag #sayanakvoucherfacialprettyvalet Share post giveaway ini sebanyak yang mungkin. Pastikan post anda public! Pemenang akan dipilih berdasarkan mereka yang rajin share dan…

Read More

110 total views, 7 views today