Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2018 – Day 21 (Berbuka Puasa di 7 Spice Danga Bay)

Assalamualaikum.. Salam Ramadhan ke 23

Alhamdulillah dah sampai hari ke 23 kita berpuasa. Syukur Abang Ilham masih bertahan. Ini tahun pertama dia berpuasa bersungguh-sungguh. Tahun-tahun yang sudah, hanya puasa yang yang yok je. Sekarang dia duk mengira hari-hari terakhir berpuasa, tak sabar nak balik kampung.

Ok berbalik pada tajuk, hari ke 21 Ummi berbuka puasa bersama officemate di 7 Spice, Danga Bay. Kalau dah berbuka kat sini of course la makan Indian cuisine kan. The Ilhams berbuka puasa dengan Tok Ayah dan family kami yang lain di Restoran Saujana. TQ uolls handlekan The Ilhams.

IMG-20180606-WA0023

Lain maciammmm muka Ummi pakai tudung putih haha. Sesuci lebaran seputih kasih Ramadhan rasanya kahkahkah. Jom tengok apa Ummi makan.

IMG-20180606-WA0024

Ayam Masala

IMG-20180606-WA0025

Lupa la apa ni hahaha

IMG-20180606-WA0026

Green Curry Lamb

IMG-20180606-WA0027

Buttermilk Prawn.. first time makan menu ni kat sini. Sebelum ni tak pernah cuba. Serious sedap. Udangnya pun besar-besar.

IMG-20180606-WA0028

All time favourite.. Kari Kepala Ikan.. Amma!

IMG-20180606-WA0031

Roti Nan dan aksesori kiri kana tu ada sotong, ayam, ikan.

IMG-20180606-WA0029

Subhanallah jiran sebelah Ummi tu. Pipi ke kuih pau tu?

20180606_190438

Alhamdulillah selesai sesi berbuka puasa kami. Thanks kepada yang belanja ya. Sebenarnya Ummi ada hutang satu entri makan-makan kat sini masa Mother’s Day celebration kami anak beranak. Tak apa lah nanti Ummi post walau dah terlambat hehehe. Hari ni berbuka mana uolls? Masak apa?

Share this nice post:
Tagged , , , ,

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

3 thoughts on “Ramadhan 2018 – Day 21 (Berbuka Puasa di 7 Spice Danga Bay)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *