Info Sharing

Bonanza RM3 Sushi King | July 2018

Assalamualaikum.. Salam Jumaat uolls. Jom ikut Ummi berhoraaaa horeaayyyyy!!! Bonanza Sushi King RM3 bakal muncul lagi bulan depan yeay! Siap sedialah korang nak serang Sushi King berdekatan korang ya hehe. Ehhh ni untuk peminat sushi je. Kalau tak minat tak payah tengok ekeke. Ok Ummi senaraikan tarikh-tarikh keramat untuk korang set sesiap dalam kalendar kehidupan hehehe. 9 – 12 July…

Read More

Favourites

Beraya Sambil Drive Thru ~ McDonald’s Durian Mcflurry

Assalamualaikum.. Lepas beraya ke rumah Ummi Aien dalam entri yang lepas, Ummi ajak Babah drive thru McDonald’s Bukit Pasir hehe. Tujuan utama semata-mata nak beli McDonald’s Durian Mcflurry ni. Kekonon Ummi takut kehabisan hahaha. Maka berdendang dondang Ummi menikmati McDonald’s Durian Mcflurry ni. Ya ampun rindu rasa dia tu. Ada orang tak suka, tapi Ummi suka je hehehe. Tekak ummi rasa…

Read More

HN On Media, Pregnancy Journey

Jom Baca Perkongsian Ummi Ilhams di Vanilla Kismis

Assalamualaikum.. Cerita semalam, Ummi berkongsi rasa di portal online Vanilla Kismis tentang pengalaman mengandung 8 kali dengan ujian keguguran sebanyak 5 kali dan still birth sebanyak sekali. Kisah Ummi tu bukan untuk meraih simpati, hanya sekadar ingin berkongsi kekuatan pinjaman dari Allah. Mudah-mudahan dari perkongsian yang tak seberapa tu mampu memberikan semangat kepada ibu-ibu lain yang menerima nasib yang sama.…

Read More

Hari Raya Aidilfitri

Aidilfitri 2018–Beraya ke Rumah Ummi Aien

Assalamualaikum.. Sambung lagi cerita raya kedua The Ilhams and family. Lepas tetamu mengundur diri, kami empat beranak ke bandar Batu Pahat menuju ke rumah BFF Ummi zaman study, siapa lagi kalau bukan Ummi Aien. Ummi Aien jemput kami untuk majlis jamuan hari raya. Ummi dah excited ingatkan Ummi Aien nak buat surprise ehem ehem hehehe. Budak berdua ni dah melekat…

Read More

Hari Raya Aidilfitri

Aidilfitri 2018 – Tetamu 2 Syawal

Assalamualaikum.. Cerita 2 Syawal 1439H. Kami menerima tetamu di rumah Atok Tipah. Rombongan pertama sepupu-sepupu Babah, tapi tak sempat Ummi nak snap gambar busy menyuap The Ilhams makan. Tetamu kedua, sahabat lama Babah sewaktu menetap di Kuarters Kerajaan di Jalan Casey Batu Pahat. Ni kawan dari kecil dah macam keluarga dah diorang ni. Semua membesar bersama-sama. Bila dengar cerita diorang…

Read More