Ramadhan 2018 – Day 11

29/05/2018

Assalamualaikum..

Selamat bercuti di Hari Wesak. Apa perancangan uolls hari ni? Ummi tak tahu nak buat apa yang penting enjoy dapat cuti hehe. Hari ni plan nak ajak family berbuka puasa di rumah tapi tak ada udea nak masak lauk apa hehe. Ok lah ni nak kongsi menu berbuka puasa hari ke sepuluh. Oleh kerana Abang Ilham request nak ayam red, jadi Ummi terus mendapat satu idea untuk memasak menu raya simple ekeke.

Nahhh.. nasi impit in the house hehehe.

Ayam Red

Kuah lodeh.

Jadilah buat lepas rasa nak makan nasi impit. Dua lauk pun dah cukup hehe. Anak-anak makan nasi putih idok le diorang tu nak makan nasi impit. Abang Ilham request nak sotong goreng tepung lagi.

Haaa nak makan sotong goreng tepung kan. Sila tolong Ummi haha. Dia kata..

“Ilham ok je.. Ilham suka tolong Ummi masak.. Ilham kan nak jadi tukang masak.. Ilham kan dah ada kedai Ilham Cendol”

Kahkahkah. Redho rupanya bila Ummi cakap kedai Ilham Cendol kat Senggarang tu kedai dia haha. Gapo ever lah Ilham. Thanks tolong Ummi. Dia dah start bising bila Ummi nak buat kuih raya. Erkkkk.. dia tak tahu yang Ummi dah berzaman tak buat kuih raya. Setiap tahun azam Ummi nak buat cornflakes madu. Tapi… hmmmmm.. tapi.. arghhh malas nak cakap haha. Insha Allah tahun ni Ummi buat dengan bantuan Abang Ilham.

Ok sambung, ni lah sotong goreng tepung bestari bantuan Abang Ilham. Korang jangan jemu la ya tengok blog Ummi ni duk repeat menu yang sama. Requested menu tu berdasarkan pilihan anak-anak. Ummi Babah redho je janji diorang makan.

Fruit of the day.. buah mangga.. nyums. Alhamdulillah rezeki hari ke sepuluh. Sahur repeat baki lauk pauk yang ada jangan membazir yo hehe.

Share this nice post:

2 Comments

  • kisahsidairy

    29/05/2018 at 10:16 am

    tetiba teringin pulak nak makan kuah lodeh dengan ayam red.

  • Sis Lin

    29/05/2018 at 11:54 am

    Bilalah nak buat lontong ni ek, asyik ada je permintaan lain huhuhu aishhhhh

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: