Ramadhan 2018–Day 9 (Buka Puasa di Swiss-Inn Johor Bahru)

28/05/2018

Assalamualaikum..

_DSC0723

Kisah Ramadhan ke 9 kami bertiga. Hari ni Abang Ilham punya rezeki berbuka special sikit. Ummi masih gantung kuali. Kami berbuka puasa bersama warga pekak dari Persatuan Orang Pekak Johor. Syok budak berdua ni bedal otak-otak masa berbuka. Abang Ilham siap request nak pepes kahkahkah. Suka hati dia je.

_DSC0716

Makan nasi tu memang kemestian. Ummi ambil mixed vege, udang goreng nestum, ayam lemak cili api dan daging masak hitam. Sedap semua.

_DSC0717

Asam pedas daging, ada juga Ummi ambil asam pedas ayam. Both asam pedas are superb!

_DSC0714

Penambah selera.. kerabu babat, cencaluk, tempoyak dan budu.

_DSC0718

Syamil tak nak makan nasi, dia layan sate.

_DSC0715

Buah-buahan Ummi ambil tembikai dan rambutan je. Ehhh ada musim rambutan rupanya hehehe. Alhamdulillah. TQ Swiss-Inn Johor Bahru for the invitation. Full update Majlis Berbuka Puasa Bersama Warga Pekak dari Persatuan Orang Pekak Johor bakal menyusul nanti. Stay tuned!

Untuk korang yang nak berbuka puasa di Swiss-Inn Johor Bahru, boleh baca review Ummi di link di bawah ya.

Ramadhan Buffet 2018 | Warna Warni Ramadhan Buffet @ Rilek The Cafe Swiss-Inn Johor Bahru

Share this nice post:

6 Comments

  • Sis Lin

    28/05/2018 at 10:28 am

    Waaa budak dua ni dapat special dinner lagi..hehehe Babahnya tak ikut ya ? Berkejar-kejar laa Ummi makan ye hehehe

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 1:30 pm

      babahnya tak ikut kak.. weekdays memang dia berbuka kat office je..balik pkl 8pm..

  • sunah sakura

    28/05/2018 at 11:34 am

    uiii..nape saya tengok entri ni pukul 11.39 pagi? arghhh

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 1:29 pm

      hahahaha ampunkan kami penunggu gua..

  • Mar Mansor

    28/05/2018 at 1:25 pm

    alhamdulillah..selesai satu majlis ye.

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 1:28 pm

      alhamdulillah.. dah settled

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: