DDHN – Menu of The Day 010518

DDHN – Menu of The Day 010518

Selamat hari buruh sekali lagi 😉

Apa menu uolls di Hari Buruh ni? Ummi cuti berkerja je, kat dapur Ummi tak dapat cuti hari ni hehehe. Anak bujang request nak makan “Ayam Red”, memang dah lama pun tak masak Ayam Masak Merah kegemaran dia. Jadi hari ni Ummi tunaikan.

wordswag_1525165161020.png

Ayam Masak Merah pilihan rakyat jelata. Macam dapat sejongkong emas dia punya feel kalau Ummi masak lauk ni tau. Sedap sangat agaknya tekak dia. Ye lah siapa lagi nak puji masakan Ummi selain anak-anak dan ayah kepada anak-anak hehehe.

wordswag_1525165103085.png

Menu seterusnya, Mixed Vege with Samyeang Sauce. Tajuk nak gempak hahaha. Sekarang ni sayur Ummi memang meriah makngah. Kalau boleh semua sayur Ummi nak masak hahaha. Semangat makan sayur ok. Mixed vege hari ni resipi sesuka hati Ummi bubuh Samyeang Sauce. Nanti resipi Ummi buat dalam satu entri ya ekeke. Bajet resipi special sangat padahal baling-baling je ekeke. Apa rasa? Sedap! Of course!

Menu terakhir, ikan seliap bakar (lumur dengan bawang putih dicincang, blackpepper dan sedikit garam) dicicah dengan air asam. Air asam kali ni kurang ummppphhh sebab tak ada belacan. Dah habis stok pula belacan kat rumah ni. Air asam Ummi macam biasa, bubuh tomato potong dadu, bawang besar potong dadu, cili padi dua batang, belacan, garam gula sikit.

Itu saja menu di Hari Buruh. Selamat menjamu mata 😉

Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

6 thoughts on “DDHN – Menu of The Day 010518

  1. assalamualaikum hernee…ini pun dah kira sedap menunya hernee…menu mama hari ni simple jer sbb dok melayan cucu 2 org kat rumah ni…x ada masa nak lelama kat dapur…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: