Friday’s Lunch – Dating Dengan Cik Noni

13/04/2018

P_20180413_131631

Sila abaikan muka penuh itu hahaha. Mula asal nak ajak Noni ukur AOEN Bukit Indah tapi dah separuh jalan tukar plan hehe. Terus menuju ke Puteri Harbour sebab terbayang-bayang octopus melambai-lambai Ummi hahahaha. Geng Jumaat lain mana? Diorang cuti.

 

P_20180413_131743

Hi Nitsume & Shoyu hahaha. Sambil-sambil order sambil snap2. Nasiblah kawan-kawan Ummi memahami hahaha. Jom tengok apa kami berdua order. Kepada Makcik Eqa sila jangan makan hati hahaha.

P_20180413_131601

Salmon Skin Piri Piri.. kulit salmon goreng dengan sos pedas.

P_20180413_131952

Nampak tak kegilaan terhadap si octopus ni. Sorang dua pinggan tapi Noni sabotaj Ummi. Dia makan satu pinggan je.

P_20180413_132352

Forever Ummi’s favourite.. Chuka Iidako.. sotong kurita yang sedap!

P_20180413_132402

Edamame.. kacang soya hijau yang sedap juga.

P_20180413_140032

Terasa nak ambil order set mix and match ni.

P_20180413_132424

For the first time Ummi cuba Tenpura Udon. Selama ni tengok kuah cair tu rasa takde feel nak makan. Sekali rasa ohhh sedap rupanya.

P_20180413_132445

Satu lagi bowl pilihan Noni, Curry Udon. Fefeeling makan mee kari tak pun ala-ala mee rebus hahaha. Kami order green tea je.

P_20180413_140252

Promo Nuts & Caramel Cake and Tiramisu Cake. Limited time only! RM7 for 2 cakes.

20180413_155911

Oleh kerana Ummi dah menjebakkan diri register membership kad awal tahun hari tu, jadi dah 2 kali dapat complimantary voucher. Untuk hari n kita guna voucher RM6 yang bakal expired 30 April. Jadi dapat la less RM6 hehehe.

P_20180413_142941

Total makan dalam RM50++ after less dari RM50 tu dapatlah RM5 voucher untuk masa depan hahaha. Valid end of July.

P_20180413_142954

Sushi King tengah buat Crazy Cheeezy Smile Contest. Kalau korang order menu Cheese Specials bolehlah join contest ni. Kami tak order menu tu. Jadi tak dapat join contest hahaha. Ok itu je cerita hari Jumaat Ummi dating dengan Cik Noni. semoga Eqa tak kemurungan membaca post ni ya. Semoga tabah menghadapi dugaan hidup ngeh3.

Share this nice post:

2 Comments

  • Lea Azleeya

    15/04/2018 at 1:14 pm

    seram pulak tgk sotong tu… hehe.. Baru semalam tgk gambar kwn makan sushi king.. Mesti sedap ni..

    1. Hernee Nazir

      15/04/2018 at 1:18 pm

      hehehe sedap lea.. dulu akak pun seram..tapi sekali dah rasa.. sedap..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: