DDHN – Menu of The Day 100318

Menu hari ni. Kari ikan unga hasil pancingan Babah. Kami dah terlebih stok ikan kat rumah ni alhamdulillah rezeki. Beberapa jari lepas dah masak ekor ikan unga ni. Hari ni kita masak badan dan kepala serta ekor ikan siakap pula. Ajak Mommy Ngah makan sekali.

Ni sayur campak-campak Ummi je. Brokoli, carrot, peria dan capsicum ditumis dengan bawang putih dan ditaburi dengan black pepper dan white pepper.

Lauk sampingan ayam goreng dan timun jepun. Fruits of the day, jambu batu dan pisang.

Alhamdulillah Ummi masih mampu menahan nafsu makan. Cuba makan seadanya dengan portion yang betul. Kalau ikutkan tekak mau bertambah-tambah masi tu hoi hehehe.

Ok, esok kita repeat masak asam pedas ikan sembilang yang masih berbaki 2 ketul bersama telur ikan meriah. Babai!

Share this nice post:

8 Replies to “DDHN – Menu of The Day 100318”

  1. Wow
    sedap kepala ikan tu

    1. hehehe alhamdulillah kenyang..

  2. ya Allah sedapnye kari kepala ikan tu

    1. hehehe feveret anak beranak ni shaz

  3. Sedapnya ikan…………saya loveeeeee fish..hohooo~
    Die ummi, jangan tambah tambahh..terus gigih pleaseeee..ahahaha

    Nona nak jemput join…jom!

    http://nonasani.blogspot.my/2018/03/giveaway-hi-nona.html

    1. hehehe baiklah nona.. ummi menggigihkan diri..

  4. Sedapnya kepala ikangggg

    1. hahaha sedap di kokang

Leave a Reply