Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN – Resepi Ikan Kerapu Stim Lemon Ala Absolute Thai

Tajuk memang gempak hahaha. Sampai tergelak Babah dengar. Kalau nak fefeeling lagi gempak boleh follow tajuk menu Absolute Thai terus.. “Steamed Kerapu with Garlic, Chillies & Lime Sauce. Sebelum ni Ummi biasa juga buat Siakap Stim bagai tu, tapi resepi follow gaya arwah mak jek la. Kali ni terasa nak follow yang acah-acah Absolute Thai. Bila cari resepi terjumpalah resepi…

Read More

Work

Lunch Bersama Towage Team di Absolute Thai

Sesi makan tengahari tajaan boss Towage Section. Thanks Capt. Haji Shaharuddin belanja kami bertiga makan. Dari awal sampai ke sudah duk fikir mana lokasi nak lunch, sudahnya kami ke Absolute Thai, Mall of Medini. Memasing kena paksa bergambar. Sila tabah hahaha. Ice lemon tea Ummi yang punya. Balckpepper beef. Tomyam yang sedap amat. Sayur kailan goreng. Siakap stim lemon. Ya…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN–Menu of The Day 240218 & 250218

Menu kami weekend lepas. Ya dua hari lepas ni je ha. Macam biasalah lauk pusing-pusing lauk tu juga atas permintaan barisan hero-hero Malaya kat rumah tu. Babah level pasrah je la janji anak-anak makan dengan jayanya. Menu Sabtu, Abang Ilham request nak asam pedas ayam. Dorang berdua tu dapat satu lauk pun dah memadai. Dah besar ni susah betul nak…

Read More