Omega Guard Shaklee Baik Untuk Ibu & Bayi

omega guard shaklee baik untuk ibu dan anak.jpg

Sempena 2 hari lagi berakhirnya promosi OMEGA GUARD SHAKLEE BELI 3 DISKAUN 5% SEHINGGA 31 JAN 2018 ni, Ummi nak kongsikan kepada korang semua kebaikan Omega Guard ni khususnya pada mereka yang mencuba untuk hamil, dalam fasa hamil dan juga selepas bersalin dan sepanjang tempoh penyusuan. Kalau korang nak tahu Omega Guard Shaklee ni boleh dimakan dari kanak-kanak sehinggalah orang dewasa. Jadi kalau korang beli sebotol memang anak beranak boleh makan tau. Jom Ummi kongsikan fakta menarik tentang Omega Guard Shaklee.

OMEGA GUARD SHAKLEE

Dihasilkan daripada ikan laut dalam di perairan sejuk, minyak ikan Omega Guard Shaklee melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang membantu dalam menyingkirkan plumbum, arsenik, merkuri, cadmium, dioksin, PCB serta bahan-bahan berbahaya lain yang sering mencemari pelbagai spesis ikan. Proses penyulingan ini mengurangkan oksidasi dan pembentukan lemak trans dan mengurangi bau dan rasa
hanyir.

• Tiada pewarna, perisa dan bahan pengawet
• Bebas gluten
• Diiktiraf oleh Friends of the Sea, satu Badan Pemuliharaan Antarabangsa, yang mempunyai kriteria yang ketat dalam pemuliharaan jangkamasa panjang, termasuk pantauan penuh dalam setiap peringkat pemprosesan.

Didatangkan dalam 90 kapsul kecil yang mudah ditelan, dan dipek dalam botol yang boleh dikitar semula berasaskan dakwat soya dan bebas daripada bisfenol-A.

Fakta Nutrisi
Setiap Kapsul memberikan:
Jumlah Asid Lemak Omega-3 333 mg
EPA (Asid Eicosapentaenoic) 182 mg
DHA (Asid Docosahexaenioic) 120 mg

Pengambilan Omega-3 yang mencukupi memainkan peranan penting dalam meningkatkan peluang anda untuk mengandung kerana ia:

FASA SEBELUM HAMIL

Lelaki

  • Meningkatkan kepekatan sperma
  • Memainkan peranan utama dalam penghasilansperma yang sihat

Wanita

  • Menyokong pengeluaran dan keseimbangan hormon
  • Membantu mengatur kitaran haid
  • Meningkatkan aliran darah rahim untuk meningkatkan peluang mengandung

FASA KEHAMILAN

Apa yang anda ambil semasa kehamilan menentukan kesihatan bayi anda. Tambahkan
Omega-3 di dalam pemakanan anda kerana ia:

Ibu

  • Menurunkan risiko kelahiran pramatang
  • Menggalakkan tempoh kehamilan optimum
  • Mengurangkan risiko komplikasi kehamilan akibat preeklampsia (tekanan darah tinggi semasa kehamilan)

Bayi

  • Menggalakkan pertumbuhan janin yang sihat dengan meningkatkan aliran darah
    dalam plasenta
  • Memudahkan perkembangan mata (retina) dan struktur otak dengan sewajarnya ketika didalam janin
  • Mengukuhkan koordinasi mata-tangan pada bayi
  • Mengurangkan risiko bayi mengalami alahan
  • Menggalakkan perkembangan optimum otak, janin, mata, sistem imun dan saraf terutamanya semasa trimester ketiga.
  • Menggalakkan perkembangan saraf otak

FASA SELEPAS BERSALIN DAN DALAM TEMPOH PENYUSUAN

Untuk pemulihan segera dan persediaan untuk penyusuan bayi, Omega-3:

Ibu

  • Mengurangkan risiko kemurungan postpartum

Bayi

  • Menyokong proses kematangan otak semasa tempoh lima tahun pertama kehidupan.
  • Menggalakkan perkembangan saraf di dalam otak
  • Mengurangkan risiko alahan terhadap makanan dan kulit sensitif-ekzema
  • Menyokong perkembangan penglihatan
  • Menggalakkan pola tidur yang lebih baik

TAHUKAH ANDA???

Kajian telah menunjukkan bahawa ibu-ibu yang mengambil makanan tambahan DHA semasa tempoh kehamilan melahirkan bayi dengan kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik pada usia 9 bulan berbanding dengan ibu yang tidak mengambil makanan tambahan.

Info: Shaklee Malaysia

Sepanjang Ummi pregnant, bersalin sehingga Ilham dan Syamil dah besar panjang pun Ummi masih consume Omega Guard ni tau. Alhamdulillah memang serasi dengan badan Ummi dan sangat membantu. Salah satu asid lemak paling penting untuk ibu dan bayi  adalah asid lemak Omega-3 – asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA). Korang boleh cuba la memang konfem tak menyesal. Kalau nak beli jangan lupa roger-roger Ummi ya. Ada 2 hari je lagi untuk korang dapatkan harga promosi ni. Grab now!!!!!

Share this nice post:

2 Replies to “Omega Guard Shaklee Baik Untuk Ibu & Bayi”

  1. baguskan sebenarnya produk shaklee ni walau mahal harganya…

    1. pada aku berbaloilah dengan harga kan hehehe

Leave a Reply