Majlis Ukhuwah Sekolah (MUS) Sekolah Agama Desa Paya Mengkuang

Alkisah Majlis Ukhuwah Sekolah (MUS) Sekolah Agama Desa Paya Mengkuang yang berlangsung selama dua hari bermula 28 hinga 29 Disember 2017. Pada awalnya Ummi plan nak sama-sama dengan Babah untuk dengar taklimat sebelum sesi penyerahan anak ke MUS. Tapi kita hanya merancang, Ummi punya baki cuti sehari tu terpaksa digunakan masa adik kena tahan wad. […]

Persediaan Kembali Ke Sekolah ~ Abang Ilham Darjah 1

Minggu lepas punya cerita, terpaksa skip cerita- cerita yang banyak tersangkut dalam draft. Ummi punya vitamin “M” banyak sangat ni. Dah overdose sampai malas update blog. Insha Allah 1 Januari 2018 nanti bermulalah sesi persekolah Abang Ilham. Macam tak percaya anak sulong Ummi dan Babah dah nak masuk darjah 1. Oleh kerana hari-hari tengok video […]

Dapatkan Bentuk Badan Ideal Dengan Shapee Seamless Tankee & Shapee Long Arm Shaper

Hai korang, hari ni Ummi nak kongsikan produk menarik dari Shapee. Orang perempuan ni faham-faham je la, mesti sukana bentuk badan yang menarikkan. Mestilah korang tak nak lemak-lemak korang tu tersembul keluar. Haaaa apa kata korang cuba gunakanย Shapee Seamless Tankee & Shapee Arm Shaper Long Sleeve. Sejujurnya, Ummi memang ada masalah kenaikan berat badan dalam […]

Kenangan Lepak Di Kluang Rail Coffee Selepas Program Kembara Bloggers Johor 2017

Kenangan sebelum masing-masing pulang ke sarang selepas program Kembara Bloggers Johor 2017 anjuran Tourism Johor. Blogger dan Media Team dari KL dah selamat berangkat, kami orang-orang Johor balik ke JB naik van. Sebelum balik tu haruslah singgah mengopi dulu di Kluang RailCoffee kan. Pasrah je la encik driver tu melayan kami. Sambil order sempat lagi […]

Set Shakleebaby – Selamat, Lembut & Organik

Berita baik untuk ibu-ibu yang tercari-cari produk organik untuk bayi, mari sini rapat-rapat Ummi nak kongsikan kebaikan produk Shakleebaby dari Shaklee. Baru sahaja diperkenalkan di Malaysia. Ummi jamin korang takkan menyesal. Shakleebabyโ„ข memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk si manja anda. […]

Vivix Kaya Dengan Polifenol & Tinggi Antioksidan

< p style=”text-align: center;”> Apa sebenarnya Vivix Shaklee dan apa Kandungan Vivix Shaklee? ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ๐Ÿ โœ”Vivixยฎ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. โœ”Vivixยฎ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan […]