• Products Review

    Tidur Lena Dengan Bantal DAS Abdul Global

    Ummi nak kongsikan bantal best lagi empuk yang baru dibeli minggu lepas hehe. Sebenarnya dah lama nak beli dari kawan FB. Tapi tertangguh-tangguh sampailah Ummi nampak jiran sejalan ada promote. Terus jek lah anya dan order. Kemain sekali angkut 4 biji terus. Muka gembira suka ria dapat bantal baru hahaha. Dari gaya sumbat bantal dalam boot ni macam perjalanan jauh sangatkan. Padahal rumah kami selang tiga buah rumah je ekekeke. Memang empuk sesangat hoi bantal ni. Sleep like a king katanya. Sekali betul king sampai terbabas Ummi bangun the next day hahaha. Sebenarnya ada banyak jenis,tapi Ummi pilih yang H-Class. Beli bantal ni bukan sesaja ok, sebab Ummi tengok bantal…

  • Products Review

    Gantikan Gula Dengan SweetRoyale Stevia Dijamin Halal

    SWEETROYALE STEVIA SWEETERNER PHARMANIAGA Hai korang.. hari ni Ummi nak share dengan korang produk keluaran Pharmaniaga iaitu salah sebuah syarikat GLC farmaseutikal yang terbesar di Malaysia. Produk SweetRoyale Stevia ini sangat baik untuk kesihatan dan semakin menjadi pilihan pengguna terutamanya mereka yang menghidap penyakit Diabetes. Buat pengetahuan korang, produk stevia ni dah lama berada di pasaran tetapi perlu diingat bila dah semakin popular pastinya akan muncul produk-produk tiruan. Jadi korang kena semak betul-betul produk berasaskan stevia yang korang beli tau. Nak selamat.. korang cubalah produk SweetRoyale Stevia dari Pharmaniaga ni. SweetRoyale Stevia mengandungi bahan-bahan seperti Erythritol, Xylitol, Stevia, AgenAnti Pengerakan sebagai Kondisioner Makanan yang Dibenarkan dan Oligofruktosa. Ummi ni biasanya jarang minum air manis-manis…

  • Babywearing

    Babywearing Class With Dr. Asha & Mdm. Dot – 9 December 2017

    BABYWEARING CLASS WITH DR. ASHA & MADAM DOT Date: 9 December 2017 (Saturday) Time: 9.00am – 12.00pm Venue: Makmal Penyelidikan Kecergasan (C14-116), Fakulti Pendidikan, UTM Fees: STBMember – RM50 Non STB Member – RM60 Fore more info: Noi 012-2994647 p/s Ibu ayah yang berminat nak belajar cara menggendong anak dengan betul boleh luangkan sedikit masa untuk gali ilmu dengan baby wearing educator yang berpengalaman ni. Banyak ilmu yang korang boleh dapat tau selain menjalinkan ukhuwah bersama.

  • Products Review

    Chomel Pencuci Serbaguna Untuk Breast Pump & Botol Susu

    Hai gorgeous momies semua. How’s your life? hehehe. Saja je Ummi nak tanya life mommies semua. Padahal Ummi dah tahu dah kita semua serupa ya ibu-ibu. Yang berkerja mahu pun ibu-ibu yang jadi surirumah sepenuh masa. Dalam kesibukan hidup ibu-ibu melakukan urusan seharian, pastinya ibu inginkan yang terbaik untuk anak-anak tak kiralah dari segi apa pun sehinggalah ke tahap pencuci pakaian, botol susu, breast pump dan lain-lain lagi. Pernah tak ibu-ibu dengar tentang produk pencuci breast pump dan botol susu yang semakin mendapat perhatian ibu bapa di luar sana. Produk apa? Produk Chomel la.. apa lagi..hehe. Kenapa ibu-ibu harus memilih Chomel Breast Pump & Bottle Cleanser: * Semulajadi * Selamat…

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN – Menu of The Day 25 & 261117

      Menu weekend lepas. Ummi pemalas sangat nak update blog. Aduhaiii.. nak stay up malam pun macam tak boleh nak buka mata. Jadi hari ni Ummi gigihkan juga untuk menaip entri ringkas. Menu 251117 Sesampai je airport Babah dah request nak makan asam pedas. Alahai sian benor la. Ni baru seminggu, kalau berbulan-bulan konfem Babah kurus kering hahaha. Jadi Ummi pun gigih la masak asam pedas ayam. Ni ikut tekak Ummi, peria goreng berencahka udang dan dipecahkan telur. Oleh kerana ada baki sotong dalam peti sejuk, Ummi masak juga la hari Sabtu tu buat tambah-tambah lauk. Nanti biar lama-lama sotong tu tak elok pula. Sotong Ummi masak kunyit, bubuh lada…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: