• Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN – Menu of The Day 290917

    Menu semalam. Kisahnya Ummi nak update malam tadi apakan daya mata Ummi dah bagai digam-gam. Balik dari training netball rehat kejap sambil fikir menu, barulah ke dapur. Hasilnya.. Ketang goreng kicap. Ayam yellow requested by hero-hero kecil. Alhamdulillah kenyang perut anak beranak. Lauk kena selera memang la bertambah-tambah diorang ni hehe.  Dah larut petang baru Ummi sempat update blog. Eh ada ke larut petang hahaha. Hari ni aktiviti kami tengok tournament netball dan volleyball je. Tapi sampai hujung-hujung program hahaha. Next entry cerita ya.

  • Rambling

    Friday’s Lunch – Makan Steamboat Je

    Hari ni makan tak cukup geng. Noni kat Penang, Eqa ada hal. Mula-mula nak makan kat Secret Recipe sekali waiter tu kata makanan lambat dalam 20-30 minit. Adomakkk. Akak rehat 2 jam je dik buat 3 jam hahaha. Terus naik ke atas nak ke Soul Thai, ya ampun nak kena queue. Marilah kita ke Johnny’s je dan makan steamboat. Fuhhhhhh, perut tengah lapar memang syioookkkk la. Lepas makan terus bergegas balik office nak tengok tournament ping pong PTP Sports Carnival 2017 hehe.

  • Babywearing

    Southern Babywearing Festival 2017 – 7 Oct 2017

    Southern Babywearing Festival 2017 Date: 7 October 2017 (Saturday) Time: 9.00am – 6.00pm Venue: Mydin Pelangi Indah Mall, Johor ***** Activities: 9.00am – Fun & Fit With Baby 10.00am – Kids Colouring Contest 11.00am – #bukansekdargendong Forum 2.00pm – Trivia Hunt 3.00pm – Troubleshoot Your Carrier 4.00pm – Lucky Draw 5.00pm – Babywearer Comel 6.00pm – Closing Remarks *subject to change Credit info: Selat Tebrau Babywearers    

  • BFF The Ilhams,  Rambling

    BFF The Ilhams – Aqil Ahnaf

    Minggu lepas, masa solat Jumaat Ilham jumpa Aqil di masjid. Beriya dia ajak Aqil ke rumah. Tapi masa tu ayah Aqil tak bagi, jadi Aqil redho je la. Aqil ni sama sekolah dengan Ilham cuma umur Aqil baru 4 tahun. Aqil anak kawan Ummi, Aunty Aien. Rumah kami sebelah jalan je hehe. Petang tu Ilham berusaha memujuk Ummi, request nak main dengan Aqil. Ummi nak lepaskan Ilham ke rumah Aqil memang fikir dua tiga kali la. Nanti adik pun konfem nak ikut. Jadi Ummi offer untuk ambil Aqil bawa ke rumah. Ilham asyik la push Ummi suruh tanya ibu Aqil boleh ke tak. Masa Ummi tanya tu Aqil tengah syok…

  • Info Sharing

    Summer Fun at Sanrio Hello Kitty Town and Thomas Town 16 Sept – 29 October 2017

    TERMS & CONDITIONS RM88 for Two-Park Pass admission tickets. This offer is only valid for online purchase only. Customers need to key in the promo code SUMMER88 to enjoy the offer. This offer is valid from 1st September – 29th October 2017 for the following visit date only: 16 September – 29 October 2017. This promotion is not applicable with other offers, discounts or promotions. Entry to SANRIO HELLO KITTY TOWN and/or THOMAS TOWN is subject to maximum park capacity. SANRIO HELLO KITTY TOWN and THOMAS TOWN’s operation hours may be subject to change without prior notice. The Management reserves the right to change the terms and conditions of this promotion without prior notice.…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: