Minuman Kesihatan Ubat Periuk Kak Kabu Terhangat Di Pasaran

Hasil seminggu kita minum ubat periuk sepanjang bercuti selepas keguguran, rasanya sangat WOW! Sebelum ni rasa macam nightmare bila nak minum ubat periuk. Sekarang boleh minum dengan jayanya macam minum green tea. Ubat periuk Kak Kabu ni tak pahit langsung. Badan rasa sihat bertenaga. Ubat periuk ni bukan jamu, ianya dari herba-herba terpilih dan berkhasiat. Herba-herba ni baik untuk proses memulihkan rahim dan mengecutkan rahim.

Jom kita tengok apa kandungan herba-herba yang menjadi pilihan Kak Kabu dalam menyediakan ubat periuk yang terbaik.

Kandungan Ubat Periuk Kak Kabu:
• Bidara putih
• Sepang dara
• Bunga cangkok
• Sambiloto
• Misai kucing
• Kayu sepang
• Kederang
• Dan banyak lagi

Untuk pengetahuan korang, ubat periuk TIDAK BOLEH DI AMBIL oleh:

  • Mengandung
  • Breastfeed mom pada G6PD baby
  • Sakit kronik yg perlu pantauan doc sentiasa
  • Kanak2 yg belum akil baligh atau bawah 16 tahun

Ianya BOLEH DIAMBIL oleh:

  • Anak dara
  • Bakal Pengantin (lelaki perempuan)
  • Suami Isteri
  • Mak ayah yang dah uzur yang sakit-sakit sendi
  • Wanita yang TTC (try to conceive untuk ikhtiar hamil)
  • Wanita yang tidak berpantang
  • Bersalin caesarean
  • Period tak regular
  • Kencing Manis / Darah Tinggi / Gout
  • Peranakan jatuh
  • Sakit tumit
  • Breastfeeding Mom
  • Dan seperti yang tertera di poster khasiat ubat periuk (warna purple)

Hasil seminggu kita minum ubat periuk. Sebelum ni rasa macam nightmare bila nak minum. Sekarang boleh minum dengan jayanya macam minum green tea. Ubat periuk Kak Kabu ni tak pahit langsung. Badan rasa sihat bertenaga. Ubat periuk ni bukan jamu, ianya dari herba-herba terpilih dan berkhasiat. . Jom tengok kandungan Ubat Periuk Kak Kabu : • Bidara putih • Sepang dara • Bunga cangkok • Sambiloto • Misai kucing • Kayu sepang • Kederang • Dan banyak lagi . Harga mampu milik.. 1 Pek RM17 (exclude postage) untuk kegunaan 10 hari. . Cara pengambilan : – Rebus sepeket ubat piok SEPERIUK air hingga didih (tak boleh rebus separuh2 sebab dalam tu ada banyak herba) – Minum 2x sehari.. secawan pagi, secawan malam – Lebihan air dalam periuk biarkan tetap dalam periuk dan JANGAN simpan dlm peti ais. – Bila nak minum, terus panaskan – Kalau air kurang, refill je sampai 10 hari – Tak boleh rebus cuma sekali dan buat stok berbotol2. Sebab setiap rebusan akan keluarkan lebih banyak pati. . • Berpantang normal / caesarean / keguguran, ambil 3 cawan sehari.. BF mom pun boleh minum. . Penjagaan dalaman pun perlu ya ibu-ibu bukan muka je nak flawless hehehe. Tak suka makan jamu/makjun korang minum je ubat periuk secara konsisten insha Allah membantu memulihkan kesihatan dalaman. . Berminat nak cuba boleh dapatkannya di @kekabuonlinedotcom @kekabuonlinedotcom . #FeedbackUbatPiokKakKabu #UbatPiokKakKabu #kekabuonlinedotcom #parentingblogger #pantangbersalin #lifestyleblogger #jdtblogger #herneenazirdotcom

A post shared by Hernee Nazir (@herneenazir) on

 

Tengok tu gigih Ummi merebus ubat periuk ni tau. Hari ni ke 8 masih lagi memanaskan ubat periuk yang sama. Warna airnya masih lagi keruh kerana pati-pati yang penuh berkhasiat masih banyak lagi pada herba-herba dan akar kayu tu.

Cara pengambilan :

  • Rebus sepeket ubat piok SEPERIUK air hingga didih (tak boleh direbus separuh-separuh kerana terdapat kadungan herba yang banyak dalam sepeket)
  • Minum 2 kali sehari – secawan pagi, secawan malam
  • Lebihan air dalam periuk biarkan tetap dalam periuk dan JANGAN simpan dalam peti ais.
  • Bila nak minum, terus panaskan
  • Kalau air kurang, boleh refill sampai 10 hari
  • Tak boleh rebus cuma sekali dan buat stok berbotol2. Sebab setiap rebusan akan keluarkan lebih banyak pati.

Siap secawan ubat periuk untuk diminum. Sedap hoi. Tak melekat rasanya kat tekak. Memang Ummi suka sesangat.

Kelebihan Ubat Periuk Kak Kabu:

  • Tak PAHIT – serious tak pahit langsung ok. Kalau pahit konfem Ummi dah surrender ehehehe.
  • ini adalah HERBA dan bukan jamu. jadi ubat piok tak panas.. sebab tu breastfeeding mom boleh ambil.

💡Tips

  • Sekiranya korang masih tak boleh telan ubat periuk, JANGAN BUANG. Korang boleh campur air masak hingga rasa dia mild / cair / hingga anda boleh minum air rebusan ubat periuk tu. Boleh juga ikut sukatan dalam mug – 1 senduk pati, 3 senduk air masak.

ubat periuk kak kabu.jpg

Ini antara 3 jenis Ubat Periuk keluaran Kak Kabu.

  • Ubat Periuk Rebus (RM17/pek)
  • Kapsul Remah (RM60/ 60 biji)
  • Maajun (RM50/ 30 biji)

ubat periuk kak kabu kapsul rempah

Jika tak boleh juga nak telan ubat periuk rebus yang dah dicairkan kandungannya, boleh ambil alternatif Kapsul Rempah RM60 (60 biji / sebulan) dan makan 2 biji sehari waktu pagi.

Kapsul Rempah ni sangat sesuai untuk orang yang busy sebab tak ada masa nak rebus-rebus, senang di bawa travel, balik kampung mahu pun bercuti. Ada juga yang beli ubat piok 2 jenis. Yang rebus untuk kegunaan di rumah, yang kapsul untuk standby balik kampung beraya atau travel.

ubat periuk kak kabu maajun

Jika suka pada rasa strong herba, boleh cuba Maajun RM50 (30 biji / sebulan) dan makan sebiji sehari waktu pagi. Tapi Maajun PAHIT!

Maajun, Kapsul Rempah & Ubat Periuk adalah dari bahan yang sama, khasiat yang sama, cuma dibuat pelbagai bentuk untuk memudahkan semua golongan untuk mengamalkan ubat periuk.

INFO TAMBAHAN

  • KekabuOnlineDotCom juga ada menjual Mandian Serum untuk mandian dalam pantang RM25/pek (untuk 5 kali mandi)
  • Manjakani Serapat untuk wanita yang berkahwin dan boleh dijadikan masker (RM30 / 30biji / 15 hari). 300% tiada campuran dan hanya ada herba Manjakani & Akar Serapat sahaja. Digalakkan pengambilannya dengan ubat periuk untuk kesan yang Ummmph! BF mom boleh ambil.
  • Tongkat Ali (RM35 / 30 biji / 15 hari). 300% dari akar tunjang Tongkat Ali dan lebih berkesan dari kopi 3 in 1 campuran Tongkat Ali yang cuma ada berapa persen sahaja ekstrak Tongkat Ali.
  • Tongkat Ali boleh diambil oleh kaum lelaki dan perempuan.
  • BF mom boleh ambil.
  • untuk wanita yang dah hilang rasa enak bersama suami (mati putik), boleh ambil tongkat ali untuk kembalikan semula rasa bahagia rumah tangga.

Harga Mampu Milik:
1 Pek RM17 (tidak termasuk postage) untuk kegunaan 10 hari.

Dapatkan #UbatPiokKakKabu seperti info di bawah:

Facebook – Kekabu Online Dot Com

Instagram – @kekabuonliendotcom

Order click  – www.wasap.my/60164356165

Ratusan testimoni di instagram @KekabuOnlineDotcom under hashtag #FeedbackUbatPiokKakKabu

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Minuman Kesihatan Ubat Periuk Kak Kabu Terhangat Di Pasaran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *