Jalan-jalan Rumah Mama Maszull

02/08/2017

Lepas food review di Ejohng Concept yang lepas, kami sempat singgah ke rumah Mama Maszull. Mama ni dah macam mak kami dalam team JDT Blogger hehehe. Memang dah hujung-hujung raya time tu, tapi tak lah excited nak beraya pun. Saja singgah sebab dah dekat sangat kan. Tuan rumah pun tak sihat time tu, kami pun perut dah full jadi tak payah susahkan tuan rumah hidang air bagai hehe.

20170722_150031-01

Sporting cucu Mama si Darwisyh ni bila ajak bergambar hehehe.

20170722_150052-01

Ehhh lupa pula ada Kak Mia hehe. Sempat juga snap gambar rumah Mama. Salute betul kat cucu-cucu Mama ni, Grandma dia mendeko rumah dorang tak usik pun.

Jom tengok dekorasi ruang tamu rumah Mama.

20170722_145805-01

20170722_150643-01

20170722_150636-01

20170722_150631-01

Banyakkan koleksi barang-barang hiasan rumah Mama tu. Tapi cucu Mama tak usik pun. Bagus betul. Yang penting Mama rajin mendeko rumah dan mengumpul koleksi botol-botol tin-tin unik macam gambar kat atas tu. Kalau Ummi ni dah selamat agaknya jadi bahan mainan hero-hero kecil kat rumah tu.

20170722_150745-01

Sebelum melangkah balik, marilah kita berposing di luar bersama queen of the house Mama Maszull. Thanks ye Mama sudi terima tetamu segera ni walaupun kurang sihat masa tu. Nanti jemput datang rumah. Ohhh sebelum terlupa, happy belated wedding anniversary untuk Mama dan Uncle. Semoga jodoh berpanjangan hingga ke syurga.

Share this nice post:

3 Comments

  • siti awadah

    03/08/2017 at 7:41 am

    cantiknya rumah mama. Kalau Awa ni, hmmmm kemas pagi petang dah tunggang langgang.. almaklumlah 5 hero tukang main sentiasa siap sedia untuk menyepah.. kiki

    1. Hernee Nazir

      03/08/2017 at 8:41 am

      hehehe samalah wa..kejap jek kemas dah bersepai semula..ekeke

  • maszull

    15/08/2017 at 5:54 pm

    assalamualaikum hernee…wah !! siap ada entri dari hernee…malunya mama masa ni rumah bersepah sgt..mcm kapal karam…terima kasih sudi singgah ke rumah mama walaupun x dpt dijamu dgn menu yg sedap…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: