Aidilfitri 2017 – Family Ummi

01/07/2017

Cerita 1 Syawal 1438H.

P_20170625_153023_vHDR_On

Raya pertama ayah dan adik-adik berkumpul di rumah kami. Selesai solat sunat Aidilfitri, kami menziarah kubur kaum keluarga. Lepas tu barulah diorang seua berkumpul makan di rumah. Ilham ngengada tak bergambar. Mak Wee muka terselindung pulak. Raya tu dia demam muntah-muntah.

P_20170625_115655

Kekonon nak bergambar empat beranak kan. Tapi macam biasa mood bergambar anak-anak tak sampai. Ummi dengan Babah jek la syok sendiri.

P_20170625_115557

Ini percubaan nak bergambar tiga beranak, tapi hmmm dua-dua pun tak bagi kerjasama. 

P_20170625_115748

Yang ni ok sikitlah. Abang Ilham dah lari tak nak bergambar.

P_20170625_115306

Tok Ayah, Nenek dan Mak Wee bergambar tiga beranak. Amboiii Mak Wee tak padan dengan demam tetap maintain bergaya hehehe.

P_20170625_115337

Tok Ayah, Syamil dan Mak Wee. Mak Weetu nama dia Putri Zulaikha Abang lham le yang start panggil Mak Wee sebab nak sebut putri tu masih pelat dulu. Sudahnya sampai sekarang melekat panggil Wee.

P_20170625_115410

Tengok Mak Wee bergaya. Ni masa belum muntah. Lepas muntah habis baju cantik ni bertukar baju lain.

P_20170625_115449

Ayong posing dengan Mak Wee pulak. 

P_20170625_115818_BF

Ummi wefie dengan Nenek.  

P_20170625_152905_vHDR_On

Keluarga Tok Ayah Samshudin bergabung dengan keluarga Daddy Ngah. Diorang beraya kat sini sebab Mommy Ngah tak dapat cuti awal raya.

P_20170625_153116_vHDR_On

Ni keluarga Daddy Ngah tahun kedua tanpa Along. Ilham cakap Nenek Idah tu nenek Mommy hahaha.

Sesi bermaafan. 

20170625_114456

Syamilnak bersalam dengan Tok Ayah sambil collect angpow. Ohhh Pak Beng pun beraya dengan kami. Tu ha kat belakang tu.  

20170625_114604

Abang Ilham ni ha ngengada siap Babah escort nak bersalam dengan Tok Ayah.

20170625_114838

Gambar bergegar Ummi bermaafan dengan Tok Ayah. Gambr bermaafan dengan Nenek bergegar malas nak upload.

P_20170625_152110_vHDR_On

Mommy Ngah bermaafan dengan Nenek. 

P_20170625_152241_vHDR_On

Mama Cu bermaafan dengan Ummi.

P_20170625_152308_vHDR_On

Daddy Ngah bersama Tok Ayah dan Nenek. 

P_20170625_152319_vHDR_On

Ni geng bercekau haha. Gaduh-gaduh sayang adik beradik gitu. Nak minta maaf  tapi tergelak-gelak hahaha.

P_20170625_152418_vHDR_On

P_20170625_152526_vHDR_On

 Yang dua orang ni lagi syahdu sangat.

P_20170625_152543_vHDR_On

Babah dan Mommy. Mommy Ngah ni nampak je macam gonjol tapi air tangan dia power. Thanks adik-adik yang banyak tolong kami.

P_20170625_152449_BF

Last kita belanja gambar Ummi wefie dengan adik yang muka monyok hehehe. Dah penat nak layan Ummi asyik ajak bergambar hehehe.

Ok, next entri kita sambung lagi ya. Ummi nak goreng mee ada tetamu nak sampai kejap lagi hehehe.

Share this nice post:

2 Comments

  • kisahsidairy

    03/07/2017 at 4:25 pm

    selamt hari raya beb..bila nak buat open house…

    1. Hernee Nazir

      03/07/2017 at 4:28 pm

      selamat hari raya maaf zahir batin..xbuat rasenya..kalo kekwn dtg kena bg notis awal insha Allah blh la masak2 sikit hehehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: