• Work

    Rezeki Domino’s Pizza Dari Capt. Don

    Kata orang rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Orang nak belanja makan pizza kita terima je la kan hehehe. Thanks Capt. Don belanja kitorang makan pizza. Sorang sekotak, redho je apa topping yang ada hehe. Yap ko dah kenapa buat muka gitu ek? hahaha. Kekonon makan kuaci tu boleh cover lapar menunggu pizza la eh. Poooorahhhh hahaha. Ni bahagian kami berempat. Jiran depan pun dapat sorang sekotak personal pizza. Ok yang ini Ummi punya pizza. Topping apa jangan tanya. Bedal jek lah janji sedap. Tapi kami share la siapa nak buat sistem barter tukar-tukar topping hehehe. Alhamdulillah kenyang sampai ke petang sebab petang repeat lagi ekeke. Thanks again ya Capt.…

  • Info Sharing

    Bonanza RM3 Sushi King (Exclusively for 2017 Sushi King Card Members)

    Satisfy Your Cravings With More Than 35 Varieties Now! Promosi Sushi King Bonanza RM3 Sushi King – Hanya sah untuk Sushi King Card Members 2017 sahaja. 7 – 10 August 2017 – Kedah, Perak, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Terengganu & Sarawak. 21 – 24 August 2017 – Johor, Kelantan, Kuala Lumpur, Penang, Putrajaya, Selangor & Sabah.  Sila baca syarat-syarat di bawah ya. *Only Sushi, Tsunami, Miso Soup and selected drinks are available at RM3.18. TERMS & CONDITIONS: Valid for dine in only. Takeaway is not available during the promotion. Prices before goods and services tax are subject to 10% Service Charge. Strictly for 2017 Sushi King card members only. One card…

  • BFF Ummi Ilham

    Souvenir Dari Orang Besut

    Sampai office tetiba ada cik itik gembo-gembo warna pink ni terponggok atas meja. Eh tanjat gegirl tau. Eh chuppp tu itik ke? Itik ada sesungut ke? Maaflah makcik tak berapa nak tengok kartun comel-comel ni. Anak makcik tengok kartun lain ekeke. Comel tau sebab warna pink kegemaran Ummi ekeke. Rupanya ni souvenir dari orang Besut yang akan meninggalkan PTP esok uhuk-uhuk. Hilang geng makan akan selama 6 bulan kat sini. Thanks eh Ira. Semoga dipermudahkan urusan konvo dan perjuangan mencari kerja nanti. Itik gembo-gembo tu ada kawan tau. Dia datang tingkat 6 ni bukan sekor je. Rupanya 3 serangkai. Sekor Mr. Bee untuk Om Wan sekor lagi Lady Bird untuk…

  • Hari Raya Aidilfitri

    Aidilfitri 2017 – Beraya Rumah Cik Munah

    Oleh kerana dah snap gambar, jadi macam tak puas hati kalau tak buat entri ekeke. Entri-entri terakhir untuk Aidilfitri 2017 walaupun rayanya dah berakhir. Jangan kecam hehe. Dua malam terakhir sebelum tamat Syawal, kami ke rumah Cik Munah di Taman Sutera. Babah tak join sebab kurang sihat. Jadi Ummi dan anak-anak tumpang Mommy Ngah. Tok Ayah dan Nenek dah sampai lebih awal. Apa mimpi ni ha nak bekerjasama bergambar walaupun buat pejam mata gitu cisss. Meriah makanan, penuh meja. Kalau beraya rumah Cik Munah ni memang tak sah kalau tak makan sup merah gearbox. Makanan lain yang ada, mee goreng, ungkep hati lembu, asam pedas ikan parang apa entah lagi…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: