Alter Jubah Di Golden Style Tailor School, Terminal Bas & Teksi Gelang Patah

21/06/2017

20170619_132542

Setiap tahun macam ni la gamaknya. Ummi ni tak berapa nak tinggi lampai. Jadi kalau beli jubah yang labuh meleret haruslah di alter sikit. Selalunya mintak Opah potongkan kalau hari-hari biasa. Tapi nak raya ni konfem Opah banyak tempahan jahitan baju. Maka kita carilah Auntie Golden Style Tailor School ni. Alaaa orang Gelang Patah konfem kenal dengan Auntie ni dah bertahun-tahun buka kedai akt bus station tu kan. Sekarang kedai dia pun dah berwajah baru sempena Terminal Bas & Teksi Gelang Patah dah berwajah baru.

20170619_132116

Haaa satu beg Ummi hantar. Ada tiga helai jubah. Harap-harap sempatlah Auntie ni potong. Kalau tak Ummi beraya pakai baju lama je hehe. Rasanya hari ni dah boleh ambil tu. Ummi kena meraih simpati Mama Cu la tolong ambilkan baju Ummi tu sebab Mommy pun hantar alter baju kat situ gak hehehe. Korang area Gelang Patah nak alter baju or buat baju boleh la try hasil jahitan Auntie ni. Muka serius je dia ni tapi ramah hehehe. Ok bai!

Share this nice post:

9 Comments

  • Mar

    22/06/2017 at 8:46 am

    in sha Allah sempat.
    JanjiKita

    1. Hernee Nazir

      04/07/2017 at 8:20 am

      hehehe alhamdulillah..sempat..

  • kisahsidairy

    22/06/2017 at 9:17 am

    kita pun tengah cari orang yang boleh alter baju ktia ni..pegi kampung takde orang dah boleh buat…so tengahari ni nak keluar cari kejap

    1. Hernee Nazir

      22/06/2017 at 12:24 pm

      hehehe selamat mencari tailor..

  • Wdad

    07/07/2017 at 1:17 pm

    Kt stesyen bas baru yg ada nasi ayam tu ke? Sy baru pindah area sini, nak cari tempat alter baju. Malam dia bukak tak?

  • Widad

    07/07/2017 at 1:35 pm

    Salam,

    Stesyen bas baru yg ada kedai nasi ayam tu ke? Malam bukak tak? Sy br pindah area sini, mmg tgh mencari kedai alter baju.

    1. Hernee Nazir

      07/07/2017 at 2:52 pm

      wassalam..ye betul..kedai nasi ayam talip tu..malam tak bukak rasanya..try la kat situ..so far ok je dia alter..

  • Widad

    07/09/2017 at 5:40 pm

    Dah banyak kali pergi, asyik tutup je 😢. Ada no tel aunty ni tak? Or tahu tak mana2 kedai lain? Tq

    1. Hernee Nazir

      07/09/2017 at 5:48 pm

      lor ye ke..nanti akak try tanya adik..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: