Khidmat Masyarakat @herneenazir.com

Program Tijarah Ramadhan PTP-LPJ 2017 – Hari Raya Aid Distribution

Alhamdulillah tahun kedua Ummi join lagi jadi volunteer untuk Program Tijarah Ramadhan Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) & Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) –Hari Raya Aid Distribution. Program berlangsung 2 hari, tapi Ummi hanya join hari kedua untuk sumbangan keperluan hari raya kepada fakir miskin, OKU, ibu tunggal dan anak-anak yatim sekitar PTP. Kotak-kotak keperluan hari raya …

Continue Reading
My Hero Beso

Kad Raya Misteri

Tengah buat kerja tiba-tiba dapat call dari receptionist. ”Kak.. ni ada kad raya husband akak suruh bagi pada akak” ”Haaa.. kad raya? Siapa yang bagi?” (macam pelik benorkan, padahal dah memang nak raya) ”Husband akak ni tadi letak sini” ”Memang nama akak ke?” ”Aah Hernee Marine” ”Ok..kejap lagi akak turun” Sebelum turun call Babah.. dalam …

Continue Reading
Products Review

Produk Organik Keluaran ZM Beauty

Berita baik untuk anda yang sukakan produk-produk organik, anda boleh mencuba rangkaian produk organik keluaran ZM Beauty. ZM Beauty produk keluaran anak Melayu tempatan insha Allah dijamin suci dan selamat kerana bahan-bahannya diperbuat dari bahan-bahan organik. Harganya juga berpatutan dan mampu milik. Jom kita berkenalan dengan produk-produk keluaran ZM Beauty. 1. SUGAR LIPSCRUB CARA-CARA GUNA …

Continue Reading
Geng Jumaat

Sayonara Dila!

Semalam last day Dila, Geng Jumaat kat PTP. Sempatlah dia meronda office ke office bersalam-salaman hari raya in advanced hehe. Ni kejadian kat office kitorang. Rasanya yang diraikan Dila tapi nampak macam si Yap pulak yang nak babai PTP hahaha. Dia masih tak sedar lagi tu hahaha. Kalau dah wefie gini konfem la muka Ummi …

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Surat Perpisahan Dari Aku Yang Bernama RAMADHAN

Forwarded message dari sahabat di group whatsapp buat renungan di hari Jumaat yang mulia. Terima kasih untuk empunya nukilan semoga jadi saham akhirat dalam setiap patah ayat yang disampaikan. ************************************************ Saudaraku, Aku akan pulang… Sudah di 20 hari aku bertamu namun seringkali aku ditinggal sendirian.. Walau sering dikatakan istimewa namun perlakuanmu tak luar biasa.. Oleh-olehku …

Continue Reading
Ramadhan Al-Mubarak

Ramadhan 2017–Day 20

Semalam Ummi cuti memasak, memenuhi jemputan berbuka puasa di Village Briyani Cafe, Johor Bahru. Pertama kali ke sini, sebab Ummi Ilhams bukan penggemar nasi briyani jadi tak lah berusaha nak mencari restoran atau cafe nasi briyani hehehe. Bila orang dah belanja kat sini kita datang je lah tanda penghormatan kan. Kami antara yang terawal jugalah …

Continue Reading
Info Sharing Ramadhan Al-Mubarak

Festival Jualan Hari Raya 16-18 Jun 2017

FESTIVAL JUALAN HARI RAYA Tarikh:  16 – 18 JUN 2017 (Jumaat – Ahad)Masa:  10 pagi – 11 malamTempat: Dewanraya Taman Damai Jaya, Skudai Google Map Link: https://goo.gl/maps/dYcpEWv1S8J2 ****************Baju Kurung “Special Deal” 3 helai dengan harga murah sesangat! Selain itu, ✔Kurung moden✔Kurung moden mini✔Kurung peplum✔Jubah wanita✔Telekung✔Kebaya✔Jubah Lelaki✔ Samping baju melayu p/s Sempat lagi uolls..hehehe..

Continue Reading