• Products Review

    Wireless Bluetooth Keyboard With PU Leather Case Cover Stand

    Memperkenalkan kawan baru Ummi, pembantu Ummi untuk update blog hehehe. Akhirnya sampai juga sebelum cuti setelah 2 minggu menanti. Wireless Buetooth Keyboard with PU Leather. Macam tahu-tahu je wireless USB adapter kat rumah tu nak rosak kan hehe. Nampaknya laju sikitlah Ummi nak menaip entri lepas ni hehe. Kekadang ada masa malas nak on PC. Tu yang mencari alternatif lain supaya boleh update blog dengan jayanya ececehhh. Harga pun tak lah mahal mana RM65 je. Masa sampai tu Ummi cakap dengan Babah Ummi beli tab hahaha. Terbeliak kejap Babah sambil geleng kepala. Padahal keyboard je bah oii.  So far memang ok sesangat guna. Baru sempat taip 3 entri je pun.…

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    Menu of The Day – 300617

    Hari ni awal-awal pagi Ummi dah siap masak. Dapur Ummi dah aktif semula. Malam tadi kami sampai ke rumah dari kampung. Masak apa je yang ada dalam fridge tu hehe. Maka terhasillah sambal goreng jawa, gulai lemak ayam, ayam goreng dan seketul ikan siakap goreng. Pasrah je la ayam tu yang tinggal cuma isi-isi tebal yang Ummi tak berapa gemar hehe. Ikan tu pun tinggal seketul je. Janji perut Babah, Ummi dan anak-anak kenyang. Hari ni tak beraya nampaknya. Duduk rumah berehat sambil tunggu kot ada tetamu nak datang hehe. Lagi pun Babah kena masuk office. Ummi nak marathon update blog ni. Gambar raya dah berduyun ni ha hehehe. Korang…

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN – Menu Hari Raya 2017

    Ini antara menu yang sempat Ummi masak untuk juadah di pagi 1 Syawal. Bila turn beraya kat rumah sendiri ni memang kena gigih la masak lauk pauk sesorang. Nak harapkan bodyguard tolong masak takut meraung pagi raya tak dapat makan hahaha. Jom kita zoom in satu per satu. Nasi impit. Sejak arwah Mak tak ada memang tak ada lah bayang ketupat. Anak-anak Mak semua tak reti buat ketupat haha. Ayam masak merah. Ummi tak biasa kalau raya tak ada ayam masak merah. Dulu memang time raya je la meriah makan ayam masak merah. Sekarang hari-hari Ummi kena menghadap masak ayam masak merah hoi. Kari ayam ni lauk tradisi keluarga Babah.…

  • My Hero Syurga - Ilham Syakir

    Assalamualaikum.. Muhammad Ilham Syakir (27 Jun 2013 – 27 Jun 2017)

    Assalamualaikum Muhammad Ilham Syakir..  Babah, Ummi, Abang Ilham dan Adik Syamil datang ni. Nak jengah Syakir. Hari ni genap 4 tahun Syakir tidur kat sini. Kami sentiasa ingat Syakir, tak pernah lupa. Lagi-lagi Ummi, tak mungkin Ummi lupakan saat-saat mengandungkan Syakir selama 7 bulan dalam perut Ummi. Syakir tak pernah susahkan Ummi sepanjang mengandung. Baik betul anak syurga Ummi yang sorang ni. Doakan Babah, Ummi, abang dan adik dapat jumpa Syakir kat syurga nanti ya. Ummi nak peluk cium Syakir sebab Ummi tak sempat nak buat semua tu.  Tenanglah Syakir kat sana ya. Ummi Babah tak sedih pun sebab Ummi tau Syakir aman bahagia kat sana bersama kupu-kupu syurga yang…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: