SGshop “Jom Shopping!” Contest

30/05/2017

Nak mencuba nasib join SGshop contest kali ni.

sgshop jom shopping contest

  • Q1: Apakah servis yang SGshop tawarkan?

    SGshop menawarkan barangan daripada Taobao.com. Taobao.com ini adalah satu website membeli-belah yang terbesar di China dan ianya menjual segala jenis barang-barang dari peralatan rumah, barangan dapur,  barangan elektronik, perabot, kosmetik, pakaian,  dan banyak lagi. Oleh kerana website Taobao.com ini ditulis dalam bahasa Cina, SG Shop telah mengambil inisiatif untuk menterjemah semua penerangan dari bahasa Cina ke Bahasa Inggeris supaya dapat menarik minat dan memudahkan pelanggan dari Malaysia.

  • Q2: Senaraikan 3 item yang anda mahu beli di platform SGshop Malaysia (Letakkan sekali gambar dan link item) dan berikan sebab kenapa anda nak beli item tersebut.

    3 items yang Ummi Ilhams teringin nak beli macam yang kat bawah ni.

1. Solid Wood Sofa Bed Sofa Lazy Sofa Bed Double Large-Sized Apartment Living Room Sofa Sleeper Sofa Bed Storage

Solid Wood Sofa Bed Sofa Lazy Sofa Bed Double Large-Sized Apartment Living Room Sofa Sleeper Sofa Bed Storage

Sempena hari raya yang bakal muncul tak lama lagi, Ummi nak gantikan sofa yang dah koyak rabak kat rumah tu dengan Solid Wood Sofa Bed ni. Ummi nak letakkan di kawasan yang sama ruang tamu kedua. Solid wood sofa bed ni nampak lebih santai dan sesuai sangat kalau diletakkan di ruang tu. Material kayu ni bolehlah mengurangkan risiko dari terkoyak macam sofa kulit yang abang ilham koyakkan tu ekeke.

2. Infants And Young Children’s Pool Of Adult Household Oversized Inflatable Baby Toys Children Play Pool Pool Heightening And Thickening

Infants And Young Children's Pool Of Adult Household Oversized Inflatable Baby Toys Children Play Pool Pool Heightening And Thickening

Oleh kerana pool anak-anak dah ghaib entah ke mana, maka Ummi berbesar hati nak shopping new pool untuk anak-anak. Boleh la diorang mandi manda dua beradik untuk aktiviti di rumah sambil Ummi Babah monitor. Mesti anak-anak Ummi suka sebab dah lama Ummi tak bawa diorang pergi swimming pool hehehe. Kita berendam kat rumah lagi best.

3.Drawer Type Storage Box Box Box Finishing Clothes Wardrobe Transparent Plastic Clothes Storage Box XL

Drawer Type Storage Box Box Box Finishing Clothes Wardrobe Transparent Plastic Clothes Storage Box XL

Almari baju anak-anak macam dah nak roboh, jadi Ummi nak beli drawer storage box ni untuk susun pakaian diorang. Nampak kemas dah menarik. Boleh juga Ummi simpan cadar-cadar dan selimut dalam ni kan. Harga pun tak lah mahal sangat.

Ok itu je wishlist Ummi Ilhams. Harap adalah rezeki di bulan Ramadhan ni hehehe.

Share this nice post:

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: