Ramadhan 2017 – Day 4

Menu berbuka puasa di hari ke 4. Tak special mana pun maklumlah hari bekerja masak pun macam lipas kudung. Ummi redho je lauk buka puasa hari ni sebab Abang Ilham request nak Ayam Red. Ummi plan masak dua lauk je.

Lauk pertama, ayam red aka ayam masak merah.

Lauk kedua, udang goreng kunyit bersayur mayur.

Rezeki Nenek bagi ketam masak lemak. Kan main suka dua orang tu makan.

Rezeki mee goreng dari Mommy Ngah dan ayam goreng (tak ada dalam gambar) dari Mama Cu. Kalau tak sebut nanti Mama Cu kecil hati

Nona manis 6 ketul beli dari Ikien.

Kuih koci sedap dan kuih sagu Nenek bagi.

Alhamdulillah rezeki hari ni. Ingat nak makan simple je. Sekali rezeki berderet-deret. Syukurlah rezeki berbuka tiga beranak. Korang makan apa tadi?

Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

2 thoughts on “Ramadhan 2017 – Day 4

  1. Kalau ana byk mcm ni punya makanan mmg mendugung lah lepas tu. Silap2 terawih ganjak awal pagi. Haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: