Ramadhan 2017 – Day 4

30/05/2017

Menu berbuka puasa di hari ke 4. Tak special mana pun maklumlah hari bekerja masak pun macam lipas kudung. Ummi redho je lauk buka puasa hari ni sebab Abang Ilham request nak Ayam Red. Ummi plan masak dua lauk je.

Lauk pertama, ayam red aka ayam masak merah.

Lauk kedua, udang goreng kunyit bersayur mayur.

Rezeki Nenek bagi ketam masak lemak. Kan main suka dua orang tu makan.

Rezeki mee goreng dari Mommy Ngah dan ayam goreng (tak ada dalam gambar) dari Mama Cu. Kalau tak sebut nanti Mama Cu kecil hati

Nona manis 6 ketul beli dari Ikien.

Kuih koci sedap dan kuih sagu Nenek bagi.

Alhamdulillah rezeki hari ni. Ingat nak makan simple je. Sekali rezeki berderet-deret. Syukurlah rezeki berbuka tiga beranak. Korang makan apa tadi?

Share this nice post:

2 Comments

  • Ana suhana

    31/05/2017 at 7:53 am

    Kalau ana byk mcm ni punya makanan mmg mendugung lah lepas tu. Silap2 terawih ganjak awal pagi. Haha

  • juju

    31/05/2017 at 8:16 am

    kak hernee dan ketam berpisah tiada..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: