Teman Encik Boss Ke Tabung Haji & UTC Galleria Kotaraya

Hari Ahad punya program, ke Tabung Haji dan ke LHDN, UTC Galleria @ Kotaraya. Memula Ummi ingat nak ke LHDN, Bandar Baru UDA, dah plan sesorang baik punya lunch kat Restoran Anjung Selatan lepas tu cuci mata kat MUAZ Whoesale Emporium yang baru dibuka tu. Sekali Babah kata pergi ke UTC daaaaa hahaha hancur harapan.  Tapi tetap cakap lepas balik UTC nak singgah MUAZ juga ekeke.

P_20170507_131956_vHDR_Auto

Langkah seorang Pak Haji Kecil yang nak menambah tabungan ke Tanah Suci ehehe.

P_20170507_133521_vHDR_Auto

Ok dah sampai, tak sempat isi form nombor dah kena panggil. Alhamdulillah settled urusan. Hari tu kami dapat staff TH yang tak berapa mesra alam. Senyum sikit dik seram akak tengok. Lepas settled urusan di TH kami ke Galleria Kotaraya.

P_20170507_134808_vHDR_Auto

P_20170507_134820_vHDR_Auto

Toleh kiri kanan, erkkkk rasa dah macam duduk Bangladesh jek hahaha. Penuh warga asing bersidai ditepi-tepi jalan kat bandar tu.  Hujung minggu nak juga cari hiburan agaknya hehehe. Sampai-sampai Kotaraya terus makan dah lapar dah jam dah pukul 2pm. Cerita makan next entry.

P_20170507_145850_vHDR_Auto

Ini situasi di LHDN. Pakcik Nazir ni dah menyasor terlupa password e-Filing sampai kena block tak boleh log in ekeke.

P_20170507_150027_BF

Budak kecil tu muka rebeh sedih je baru lepas nangis takut badut kat main stage haha. Itu pun cerita next entry.

P_20170507_151453_vHDR_Auto

Ok turn Babah dah sampai, Ummi layan adik kat bangku. Babah kena la menghadap staff dikaunter minta reset semula password. Lepas tu terus settlekan sekali e-Filing dia yang tertangguh. Ok done. Balik dalam kul 4pm, hampa la jawabnya nak ke MUAZ sebab takut terlambat ambil Abang Ilham tapi Babah janji nak pergi esok ekeke. Insha Allah tak ada aral melintang esok kita terjah tengok apa yang best tak tahan tengok orang tayang harga murah-murah hehehe.

Share this nice post:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

Hernee Nazir on sabbloggerHernee Nazir on sabfacebookHernee Nazir on sabinstagram
Hernee Nazir
Author
Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor

♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship
email to: hernee.nazir@gmail.com
whatsapp: 014-6106331

2 thoughts on “Teman Encik Boss Ke Tabung Haji & UTC Galleria Kotaraya

Leave a Reply

Your email address will not be published.