Langit Membiru & Kepulan Awan

20170504_081624

Ini bukan puisi.
Ini tajuk yang Ummi tak tahu nak bubuh tajuk apa hahaha. Sila jangan kecam!
Gambar tu on the way ke office pagi tadi, di highway PTP selepas exit dari highway Forest City.
Inilah rutin bermula 2017, laluan ke office dari Isnin ke Khamis sebab hantar Abang Ilham yang sekolah nun dihujung kampung hehe.
Sempat snap sebab terasa damai dapat tengok kepulan awan dan langit yang membiru.
Dengar berita semalam, sekarang ni dalam proses perubahan monsoon.
Patutlah panas semacam, sekejap hujan sekejap panas.

12 hari lagi genap 10 tahun berkhidmat di PTP.
Demi mencari bersuap-suap nasi untuk diri sendiri dan anak-anak.
Eh, dapat 10 years service reward tak ek? ekekeke.

Dah jangan merapu pergi tidur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *