Bersiar-siar Di Hujung Kampung

Petang Sabtu dari ke pagi tak kemana, tetiba Ummi tengah khusyuk update blog Babah ajak jalan-jalan kampung. Ajak makan lempeng diWarung Pak Bakar. Sampai-sampai lempeng dah habis huwaaa kuciwa. Babah terus bawa ke hujung kampung kekonon nak tengok orang memancing sambil makan mee goreng. Sekali hmmmm kuciwa lagi tak ada jualan pulak.

P_20170422_182208

Sudahnya duk lah skodeng ikan dalam kolam buat-buat umpan bebudak.

P_20170422_182248

Khusyuk memasing ni ha..

P_20170422_182150

Ummi pun geram je tengok ikan besar-besar. Kalau dapat ni sebulan stok lauk hahaha.

P_20170422_182508

Lepas dah tengok ikan dalam kolam kami pun merayau empat beranak ke tepi laut.

P_20170422_182541_BF

Si emak yang berselfie.

P_20170422_182626

Itu laut Sungai Pendas, penghujung jalan kampung Mukim Tanjung Kupang.

P_20170422_182638

Ummi ajak ke Restoran Terapung kot boleh makan mee goreng sambil santai-santai.

P_20170422_182701

Sambil tu snap lagi gambar-gambar kawasan jeti Pendas.

P_20170422_182708

Sebelah sana tu Restoran Tanjung Nelayan.

P_20170422_182730

Bebudak jim.aliff.kun tengok ikan tembakul.

P_20170422_182809

Eh ada pulak bot warna pink tu ha hehehe. Jeti nelayan ni ada dua bahagian.

P_20170422_182822

Sebelah lagi di kawasan sana tu.

P_20170422_182859

Masuk restoran dengan lenggang kangkung sambil tegur Encik Poyot hahaha.

P_20170422_182959

Dah lama memang tak ke sini dah ada ruang tambahan rupanya.

P_20170422_183038_BF

Sempatlah snap sana sini. Bila Babah nak order makanan rupanya tak ada jual menu goreng-goreng. Hancur hatiku untuk kali ketiga haha, Beli air mineral sebotol jek lah dan berhuhu balik. Tapi Allah dah tetapkan rupanya ada rezeki untuk kami. Rezeki Allah memang tak pernah salah alamat. Itu kita sambung next entri ya.

Stay tuned!

Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

4 thoughts on “Bersiar-siar Di Hujung Kampung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: