DDHN – Left Over Sambal Sardin Cicah Dengan Roti

Semalam masak lauk sambal sardin je. Biasanya setin besar sardin tu tak habis pun sekali makan. Jadi pesan Babah beli roti esok kita buat breakfast sebelum pergi kerja. babah kata ok. Sekali pagi tanya mana rotinya, dia kata lupa singgah kedai. Hmmmm.. maka Ummi tapau sambar sardin ni bawa ke office. Beli roti seplastik besar…Continue reading DDHN – Left Over Sambal Sardin Cicah Dengan Roti

Kembara Adik Ke Kebun Rahsia–Pengembaraan Penuh Cabaran

Dah lama plan nak ke sini bawa The Ilhams, tapi masih tak kesampaian. Insha Allah one fine day kita sampai sini ya anak-anak. Harap Auntie Liya sudi layan rombongan Ummi Ilhams. Ramai je ibu-ibu yang dah roger-roger nak join rombongan Ummi nanti. Untuk ibu ayah boleh la bawa anak-anak ke sini. Tak kiralah hujung minggu…Continue reading Kembara Adik Ke Kebun Rahsia–Pengembaraan Penuh Cabaran