Hotel Menarik di Melaka

05/04/2017

Bandar Melaka sememangnya tidak asing lagi bagi pelancong dari dalam mahupun luar negara. Bandar ini telah menerima pengiktirafan dari UNESCO sebagai world heritage city kerana keunikan kotanya dan nilai sejarah yang tinggi ada padanya. Melaka menawarkan pelbagai pengalaman menarik kepada para pelancong dari pelbagai sudut.

Bagi yang datang untuk bershopping, anda boleh melawat pelbagai pusat membeli belah yang ada seperti Pahlawan Megamall dan banyak lagi. Bagi yang ingin menulusuri tinggalan sejarah silam, berkunjunglah ke Kota A’Famosa serta pelbagai muzium yang terdapat disini.

Selain itu, bagi yang ingin mencuba citarasa makanan Melaka, anda boleh berjalan di sekitar bandar Melaka yang mempunyai banyak gerai dan restoran yang menyediakan makanan warisan Melaka seperti Asam Pedas dan Cendol. Bagi yang ingin beriadah pula, anda boleh ke Pantai Klebang untuk menikmati pemandangan tepi pantai yang cukup indah. Jadi, kunjungan ke Melaka ini sememangnya tidak patut anda lepaskan! Tapi, bila anda ke tempat tumpuan pelancong seperti ini, penginapan sering manjadi masalah bukan? Kini, anda tidak perlu risau lagi kerana traveloka menyediakan pelbagai hotel yang boleh anda pilih di bandar ini dengan harga yang berpatutan. Here are some of the suggestion on the best hotels to stay in Melaka.

Swiss-Garden Hotel Melaka

swiss garden melaka

Terletak di Jalan Persisiran Bunga Raya, hotel ini sememangnya mampu menarik sesiapa saja yang memandangnya. Hotel serba mewah ini menonjolkan sentuhan moden kontemporari dalam seni bina dan juga hiasannya. Menawarkan 5 jenis pilihan bilik, setiap pilihan biliknya memopunyai beranda tersendiri. Jadi anda berpeluang menikmati pemandangan bandar Melaka dari bilik anda sahaja. Hotel ini menawarkan bilik yang sangat mewah, selesa dan mempunyai pelbagai kelengkapan.

Antara kelengkapan yang disediakan dalam bilik adalah  kemudahan wifi yang super laju, tv dilengkapi Astro, mini kitchen, peti ais dan iron. Boleh dikatakan semuanya lengkaplah kat sini, jadi, anda tak perlu risau lagi kalau ada tertinggal apa-apa kat rumah. Selain itu, setiap pelanggan di sini diberikan kad kunci untuk akses di lif, so, privasi dan keselamatan di sini sememangnya tip top.

Ok now, pasal facilities pulak. Overall facilities yang terdapat di sini memang superb. First is the pool. Korang tau tak hotel ni menyediakan infinity pool yang sangat besar. So, kalau korang datang dengan family atau kawan-kawan, jangan lepaskan peluang untuk cuba berenang di sini. Selain dari pool, bagi korang yang ingin bersukan, korang boleh cuba bermain tenis di court tenis yang disediakan. And the best facilities yang ada kat sini is sauna. Sauna tu biasalah kan, tapi yang bestnya sauna kat sini tidak mengenakan sebarang bayaran! Selalunya kalau korang ke hotel-hotel ternama lain, terdapat bayaran yang dikenakan kalau nak guna sauna, tapi kat sini free je. Apart from that, kenapa saya kata hotel ni best adalah kerana ianya connected dengan The Shore Shopping Center.

So, anda tak perlu lagi jalan jauh-jauh pergi pusat bandar untuk shopping segala. The Shore ini juga mempunyai tarikannya yang tersendiri iaitu sky tower yang memberikan anda peluang menikmati pemandangan bandar Melaka dari atas bangunan 43 tingkat dengan bayaran yang agak berpatutan. So, sekiranya anda inginkan pengalaman serba mewah, pilihlah Swiss Garden Hotel sebagai hotel pilihan anda!

Mahkota Hotel Melaka

Mahkota-Hotel-Melaka

Terletak bersebelahan dengan Mahkota Parade dan berdekatan dengan pelbagai lokasi tarikan pelancong, hotel ini sememangnya tidak asing lagi dalam kalangan warga tempatan dan pelancong asing. Hotel ini menyediakan sebanyak 280 unit apartment dan 77 buah bilik hotel yang dikelaskan kepada beberapa pilihan seperti Deluxe, Premium, Family Suite, Executive Suite dan juga President Suite.

Pelbagai kemudahan telah disediakan oleh pihak hotel bagi memastikan keselesaan pengunjung seperti kolam renang yang luas dilengkapi dengan permainan untuk kanan-kanak. Selain dari itu, bagi yang ingin mencari ketenangan, anda boleh berkunjung ke spa yang menawarkan pelbagai pilihan pakej untuk anda. Secara keseluruhannya, Mahkota Hotel Melaka ini sememangnya pilihan yang tepat jika anda ingin menginap di pusat bandaraya Melaka ini!

Jadi, tunggu apa lagi? Pilih hotel anda dan visit traveloka untuk mendapatkan tawaran menarik serta promosi hari ini juga!

Share this nice post:

12 Comments

  • kisahsidairy

    05/04/2017 at 11:31 am

    kat melaka memang banyak hotel,pilih jelah..yang penting semuanya berdekatan dengan bandarnya

    1. Hernee Nazir

      05/04/2017 at 11:47 am

      senang nak access tempat2 lain kan..

  • Ana suhana

    05/04/2017 at 2:22 pm

    Ana dh pernah stay di swiss garden tu. Bilik dan pemandangan cantik tp tu lah, nasib tak baik. Spoil mood bercuti time tu. Huhu

    1. Hernee Nazir

      05/04/2017 at 2:27 pm

      ada share kat blog tak?

  • airah

    05/04/2017 at 4:55 pm

    dh lama tak jalan melaka.

    1. Hernee Nazir

      05/04/2017 at 4:57 pm

      hehehe dah blh ronda2..

  • maszull

    05/04/2017 at 5:06 pm

    assalamualaikum hernee..mmg best kat Melaka…nak jenjalan dekat jer dgn bandar…

    1. Hernee Nazir

      05/04/2017 at 5:08 pm

      walaikumussalam..tu lah..senang nak kemana2

  • Uyul Rosli

    05/04/2017 at 6:27 pm

    bosan melaka. 6 tahun study sana haahha

    1. Hernee Nazir

      05/04/2017 at 9:34 pm

      hahaha akak 5 tahun diknon kat london, alor gajah..

  • Mar

    06/04/2017 at 12:07 pm

    hotel ni besar..memang facilities banyak,,nak terjun swimming pool tu
    JanjiKita

    1. Hernee Nazir

      06/04/2017 at 5:02 pm

      hehehe cepat terjun..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: