DIY Game Books by Adlil Rajiah

23/03/2017

20161204_160724

 DIY Game Books kesukaan anak-anak. Beli dah lama dari penghujung tahun 2015. Beli dengan Adlil Rajiah. Harga memang tak berapa nak ingat. Ikutkan banyak jenis-jenisnya tapi Ummi beli 3 set je.

My Brain Is Miraculous

❤ Games Are Exciting

❤ Maths Is Fun

Memang best untuk anak-anak beraktiviti. Hanya sediakan whiteboard marker untuk anak-anak tulis dan boleh dipadam semula. Jadi boleh gilir-gilir buat pada buku yang sama.

20161204_160924

Sorang satu dah ambil buku masing-masing. Ummi tukang guide. Abang Ilham dah boleh faham arahan. Adik Syamil belum lagi jadi dia buat je lah ikut suka dia.

20161204_161906

 Hasil kerja Abang Ilham.

20161204_161912

Adik Syamil bersungguh buat maze. Tapi itulah hasilnya hehe. Gasaklah nak janji tak bergaduh berdua berebut buku. 

Buku ni kalau mak-mak yang rajin boleh je cari material dan buat sendiri. Dalam blog Adlil Rajiah pun beliau ada bagi tutorial untuk buat DIY Game Book. Cuma Ummi jek kurang masa nak buat sendiri. Sekarang tak pasti Jijie jual lagi ke tak. Bolehlah uolls jengah blog beliau ya. 

Ok, stop dulu sambung next entry.

Share this nice post:

2 Comments

  • Ana Suhana

    23/03/2017 at 2:32 pm

    Seronok syamil ye buat maze tu. Sama lah dengan syafi ni. Jadi apa pun tak tau kalau dpt pen dan buku. Hehe

    1. Hernee Nazir

      23/03/2017 at 2:34 pm

      hehehe..tu lah..pantang nampak abang buat homework dia pun sibuk nak buku..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: