Macamana Nak Besarkan “Business Network”?

 

business network

Credit pic: http://media.istockphoto.com/vectors/business-network-vector-id537436298

{Perkongsian dari status Facebook saya 9 February 2017}

Nak business berkembang, banyak perkara kita kena buat ya kawan2. Akak pun masih baru lagi ibarat anak kecil yang baru belajar bertatih. Ecehhhh.

Ada beberapa point pentinglah yang akak boleh kongsi untuk memperbesarkan business network. Antaranya:

 GALI ILMU – Bila ada ilmu yang betul insha Allah kita tak meraba2 dalam kegelapan. Senang kita nak meyakinkan orang lain dengan bisnes yang kita jalankan.

 FOLLOW MENTOR – Apa saja tips kejayaan dari mentor kita guna pakai untuk bisnes kita. Jadikan mentor kita tu sebagai guru kita.

 KONGSI ILMU YANG BERMANFAAT – Bila kita dah dapat macam2 ilmu tak kiralah dari mentor atau dari kelas2 bisnes jangan kedekut. Kongsi dengan anak2 buah bisnes, kawan2 dan sesiapa yang memerlukan. Ilmu yang bermanfaat kalau dikongsikan insha allah jadi saham kita di sana. Allah permudahkan kita untuk kembangkan bisnes.

 TAMBAH KENALAN – Dah tahu awak berbisnes jangan lah berat mulut, lokek senyum. Orang pun takut nak beli barang awak dik hehehe. Dari kenalan mana tahu lama2 jadi rakan niaga pulak. Haaa kan dah melepas kalau kita duk syok sendiri bisnes sesorang.

Dah buat semua yang di atas? Akhirnya sekali DOA YANG TAK PUTUS DAN SPESIFIK. Doa supaya Allah permudahkan urusan kita untuk berbisnes dan untuk melebarkan lagi business network kita.

Kalau korang ada lagi nak tambah, boleh tambah di komen ya. Akak pun bukan handal dalam bisnes. Mana tahu korang pulak boleh jadi mentor bisnes akak hehehe. Jangan kedekut ilmu dengan akak ya

#tsunamishaklee #shakleeeffect #liveamazing #9Gemilang

Share this nice post:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *