Mini Gathering Ex-BCA UiTM Melaka 2017 (Sesi 2) & Syamimi’s Birthday Celebration @ MSuite Hotel, JB

20170204_200534

Cerita minggu lepas, tak habis2 lagi gathering ummi ni hehe. Siap ada sesi kedua pulak tu kelasssss kau ahaha. Kali ni kita sambut kedatangan Uncle Haizi & Family ke JB. Sebelum maghrib kami dah keluar rumah. Mula2 plan solat di Msuite Hotel je, sekali babah kata jomlah bawa anak2 ke Masjid Sultan Abu Bakar. Ummi ok je. So hari tu pengalaman pertama2 anak ummi ke sana. Cuma sayang tak dapat ke ruang masjid utama sebab tengah renovate. Next time kita pergi lagi ya.

Lepas maghrib kami terus menuju ke MSuite Hotel. Aunty Emmy memang orang kuat MSuite Hotel. Kali ni kali ke tiga kot buat gathering kat sini. Kebetulan terkena birthday Syamimi jadi Aunty Emmy buat small celebration sekali.

Tengok gambar atas tu, nampak tak tu Ilham Syahmi tengah baut onar kat Syahmi Qusyairi. Ada je “Syahmi” dua orang ni tau hehehe.

20170204_200535

Abang Fakhri, Kakak Syamimi dan Adik Syamil je yang beriya bergambar. Yang dua orang tu grrrrrr.

20170204_200704

Ok kali ni yang ada, Aunty Didie dan Aunty Ajie. Yang sesi 1 Aunty Ajie tak dapat datang sebab Abang Fakhri sekolah.

20170204_200717

Ummi dan Aunty Emmy dan yang diraikan Uncle Haizi.

20170204_200858

20170204_200908

Siap dah preparation untuk birthday girl dalam small private room.

20170204_201124

Senyum meleret mak2 ni ha.

20170204_201133

Uncle Haizi with Uncle Jul.

20170204_201526

Ummi dan Unty Didie.

20170204_201430

Babah dan Uncle Syah.

20170204_201340

Sempatlah bergambar sakan sementara menunggu makanan siap dihidang.

20170204_201347

Kan main beriya memasing hahaha. Abaikan ummi yang over excited. Anak2 cuma tiga orang tu je yang sanggup layan mak2. Yang lain dah selamat buat hal masing2.

20170204_202344

Jom kita nyanyi sambil Kakak Syamimi potong kek. Comel sangat!

20170204_202517

Aunty Emmy and family.

20170204_202638

Jomlah mak2 pulak meriahkan majlis potong kek. Ayah2 duduk tepi. Tu anak siapa tu tak nak bergambar betul2 lepas tu buat onar dalam gambar cissss

20170204_202640

Kali ni tak ada penampakan budak itu hehehe.

20170204_202729

Happy birth day Kakak Syamimi. Semoga menjadi anak yang solehah. Eh, jomlah kita makan.

20170204_203429

Ummi suka gila sup ni. Tapi lupa apa nama dia. Nyum3 betul.

20170204_204708

Snap gambar ni, sebab first time makan daging rusa. Ya ampun sedap. Lembut gila isi dia.

20170204_204713

Apalah yang Uncle Syah bualkan dengan babah tu hehe.

20170204_204719

Semua orang terpaksa redho melayan kerenah ummi. Sekejap2 snap sana. Sekejap sini hehehe.

20170204_204732

Ni meja sebelah. Uncle Din macam biasa handle anak2 dia.

20170204_204739

Nasib baik masa makan ni dapatlah bertenang sikit. Kalau tak, dah macam rumah dia dah bilik ni dia buat oleh anak2 bertuah ni hehehe.

20170204_204800
Memasing khusyuk makan.

20170204_211212

Congo Bar all the way from Putrajaya. Hasil air tangan Aunty Shinnaz wife Uncle Haizi. Dia tak join dinner sebab ada family lain datang sama. Thanks Shinnaz. Sedap. Meriah dengan chocolate.

Kalau uolls area KL/ Putrajaya nak tempah boleh jengah

EAT DESSERT FIRST 

EAT DESSERT FIRST (002376068 – W) MUSLIM PUTRAJAYA
WHATSAPP ONLY +6011-1061 7969
Self pick up only

20170204_214105

Sebelum balik, meh la kita bergambar empat beranak buat kenangan. Ni snap kali kedua sebab budak yang terselit tu buat perangai tak nak bergambar.

20170204_214547

Ummi bergambar dengan Kakak Syamimi.. birthday girl.

20170204_214705

Syamil ni ha tak sempat sampai rumah dah bedal cookies yang ummi beli dari Aunty Ekin. Siap kirim dengan Uncle Haizi tau hehehe. Kantoi cookies ummi sembunyi dalam beg.

20170204_150357

Sebenarnya untuk gathering sesi 1 dan 2, ummi nak bagi kekawan sehelai t-shirt yang last minutes ummi tempah ni. Sekali dah masuk highway boleh pula terlupa bawa. Aduhaiiii rasa terdiam kejap. Nak suruh babah patah balik mahu kena bebel kang hahaha. Jadi untuk Uncle Haizi dan Aunty Linda ummi sempat hantar semula ke Msuite Hotel esoknya sebelum Uncle Haizi check out. Sorry ya kawan2, nanti t-shirt ni sampailah ke tangan korang.

Thanks Aunty Emmy for the foods. Memang sedap makan di MSuite Hotel lagi2 makan free hahaha. Thanks kawan2 yang lain especially Uncle Haizi sudi spend time dengan geng2 Joho. Panjang umur jumpa lagi. Babai! Winking smile

Share this nice post:

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: