DDHN | Menu of The Day 060217

07/02/2017

morning. sebenarnya nak post entry ni malam tadi. dah taip pun. tapi typo teruk sangat terus cancel stop dan tidur hehe. semalam tak sempat nak update blog, busy melayan auditor.

ok ini menu semalam #daridapurherneenazir. balik kerja singgah kedai, ambil anak2.. sampai rumah siram bunga, ngempeng syamil dan bersilat di dapur. maka terhasillah udang sambal, ayam masak kicap buat pertama kalinya requested by abang ilham (thanks cikgu akma PASTI.. sebab makin hari ilham dah boleh makan lauk2 lain hehe), bakchoi sos tiram dan ulam timun jepun. alhamdulillah kenyang.

sebenarnya nak ajak zoom in sikit udang sambal ni. udangnya beli dari Cik Puan Marfuza anak Pak Manaf hehe. dia promote kat facebook. ummi ilhams ni memang pantang nampak kawan2 berbisnes. gatal je tangan nak order hehehe. jadi saya orderlah sekilogram. ni stok terakhir. dapatlah 2 kali masak. udang segar besar jugalah RM45/ kg.

korang sekitar Gelang Patah, Iskandar Puteri, Johor Bahru kalau nak order boleh je. ada delivery charges bagi yang luar dari kawasan. boleh contact Fuza >> 019-7666688.

ok, petang ni nak masak apa? ????

Share this nice post:

4 Comments

  • Dilah

    07/02/2017 at 12:17 pm

    sedapnya menu akak.. terliur je tengok.. hehe

    1. Hernee Nazir

      07/02/2017 at 12:30 pm

      hehehe..nasib bukan makyong..kang menjejes air liur hehehe

  • Uyul Rosli

    07/02/2017 at 6:57 pm

    dapppppppnyaaaaaaa T__T

    1. Hernee Nazir

      08/02/2017 at 9:26 am

      meh datang rumah yul..akak masakkan..hehehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: