• Blogger Review

    Apam Balik Comel, Taman Nusantara, Gelang Patah

    Cerita minggu lepas, kekonon kerja half day sebab bawa Syamil jumpa Pakar Pemakanan. Sekali kami dah tercongok dalam klinik baru nurse inform Pakar Pemakanan cuti tak sihat. Huwaaaaa.. nangis dalam hati rugi woi cuti saya. Untuk mengubat kedukaan saya ke bank untuk uruskan hal2 perbankan eceh. Keluar dari bank ternampak stall Apam Balik Comel. Tiada yang indah selain makan hahaha.  Maka saya order dua keping apam balik special untuk anak2 buah di office. Nampak tak jagung meleleh tu nyum3. Sekeping RM2 je. Untuk saya bedal sesorang dalam kereta, sekeping apam balik jagung extra. Sekeping RN1.50. Perghhh sedapnya makan panas-panas. Serious kaya sungguh dengan jagung. Rugi beli sekeping je untuk diri…

  • Colleagues

    Maggi Letup Kari Cili Api Challenge

    Cerita minggu lepas lagi. Orang duk sibuk Samyang Ramen Challenge lah apalah. Kami challenge makan mee maggi je hahaha. Itu pun rasanya dah cukup pedas meletup dah tu. Saja isi masa mengantuk di pejabat. Ajak budak kecil sorang ni lawan makan maggi pedas berapi. Jangan tiru aksi kami hahaha. Sebelum kejadian…… mamat tu berlagak ok. Konon tak pedas. Tak pe wait and see. Maggi dah ready untuk dimakan. Maka cabaran bermula. Terpisat2 jugalah budak kecil ni nak makan hahaha. Lagi psycho bila ummi ketuk2 cup tu menandakan mee dah nak habis hahaha. and the winner issssssssssssss.. Ummi Ilhams. Dia kata kita bela saka. Ciskek sungguh. Haaa baru kau tahu langit…

  • Dari Dapur Hernee Nazir

    DDHN | Menu of The Day 250217

    Menu dua hari lepas, hari Sabtu. Simple je pun. Menu pertama kacang panjang masak asam kegemaran arwah mak. Dulu mak selalu masak lauk ni kami pun memang suka. Korang pernah masak lauk ni ke? Senang je resepinya.  Bahan2 dan Cara Masak: Lada kisar sesudu (ikut suka nak pedas ke tak), 2 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih, sedikit ikan bilis ditumbuk. Kacang panjang (patah2kan je), air asam. Lebur dalam periuk dan jerang. Tambah garam dan adjust tahap kemasamannya.Siap! Kalau ada sambal belacan lagi auwmmmm. Tapi ummi is malas haha. Menu kedua hmmmm.. tak payahlah cerita. Ayam red lagi selagi anak bertuah tu tak jemu. Janji dia selera makan. Layankan…

  • JDT Blogger,  JDT Blogger Charity Program

    Sesi Pindah Memindah Barang2 Derma Anak Yatim

    Hai selamat malam ngeh3. Sambungan cerita semalam yang mengujakan hehe. Sebenarnya la kan, bukan saja-saja kami ni dating ramai-ramai di Plaza Angsana tu. Tujuan utamanya nak tumpang barang-barang keperluan yang disedekahkan untuk anak-anak yatim untuk program “Kasih JDT Bersama Anak Yatim (Siri 1)”. Kami berbagi sorang sikit untuk bawakkan barang-barang yang alhamdulillah banyaknya. Nampak tu semangat kawan-kawan ummi ni tau.  Dari kiri Uyul, Lin dan Eda. Kagum sangat dengan usaha masing2. Kita buat mana termampu ye kawan-kawan. Ummi nak juga bergambar pegang beras ekeke. Adik Lin tu kan membuatkan Uyul terpana dengan kecomelan dia hahaha. Tengok gaya memang macam budak 17 tahun. Tapi dia lah mak beranak tiga hehe. Ada…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: