Blogger Review

Apam Balik Comel, Taman Nusantara, Gelang Patah

Cerita minggu lepas, kekonon kerja half day sebab bawa Syamil jumpa Pakar Pemakanan. Sekali kami dah tercongok dalam klinik baru nurse inform Pakar Pemakanan cuti tak sihat. Huwaaaaa.. nangis dalam hati rugi woi cuti saya. Untuk mengubat kedukaan saya ke bank untuk uruskan hal2 perbankan eceh. Keluar dari bank ternampak stall Apam Balik Comel. Tiada yang indah selain makan hahaha. …

Read More

Colleagues

Maggi Letup Kari Cili Api Challenge

Cerita minggu lepas lagi. Orang duk sibuk Samyang Ramen Challenge lah apalah. Kami challenge makan mee maggi je hahaha. Itu pun rasanya dah cukup pedas meletup dah tu. Saja isi masa mengantuk di pejabat. Ajak budak kecil sorang ni lawan makan maggi pedas berapi. Jangan tiru aksi kami hahaha. Sebelum kejadian…… mamat tu berlagak ok. Konon tak pedas. Tak pe…

Read More

Dari Dapur Hernee Nazir

DDHN | Menu of The Day 250217

Menu dua hari lepas, hari Sabtu. Simple je pun. Menu pertama kacang panjang masak asam kegemaran arwah mak. Dulu mak selalu masak lauk ni kami pun memang suka. Korang pernah masak lauk ni ke? Senang je resepinya.  Bahan2 dan Cara Masak: Lada kisar sesudu (ikut suka nak pedas ke tak), 2 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih, sedikit ikan…

Read More

JDT Blogger, JDT Blogger Charity Program

Sesi Pindah Memindah Barang2 Derma Anak Yatim

Hai selamat malam ngeh3. Sambungan cerita semalam yang mengujakan hehe. Sebenarnya la kan, bukan saja-saja kami ni dating ramai-ramai di Plaza Angsana tu. Tujuan utamanya nak tumpang barang-barang keperluan yang disedekahkan untuk anak-anak yatim untuk program “Kasih JDT Bersama Anak Yatim (Siri 1)”. Kami berbagi sorang sikit untuk bawakkan barang-barang yang alhamdulillah banyaknya. Nampak tu semangat kawan-kawan ummi ni tau. …

Read More