31 Days Challenge By JDT Blogger – Day 4

08/01/2017

assalamualaikum.. selamat hari ahad. ahad sekarang bukan macam dulu pagi2 boleh bergolek sakan lagi sebab cuti. sejak ada anak sekolah ahad dah macam hari2 biasa dah. pagi2 kena ronda kampung hantar abang ilham sekolah. balik tu of course lah kena singgah warung poyot pekena roti canai dan soto sedap. ehhhh.. memang kena singgah eh?? ekekeke.

ok mengikut tajuk hari ke 4.. “apa di dalam beg?” haaa tu lah isi perut beg ummi ilhams. ni beg kerja.. kalau beg jalan lagi penuh isi perutnya. sepatah kata babah beg almari ??

jom skodeng apa isi “beg almari ummi ilhams”

  1. purse. duit belanja nak sarapan, makan tengahari. kalau tak ada meraung hahaha. eh sekarang babah dah kerja day shift kalau duit tak ada pow babah je la hehe.
  2. hand phone. hp cari makan mesti ada nak update blog, nak layan bisnes. soalan2 customer. kalau tertinggal pun boleh jadi kemurungan sehari ?
  3. kunci kereta.ajer gila tak bawa. macamana kereta nak gerak hoiii. ceramah perdana dapat kalau tertinggal dalam kereta ?
  4. pil box yang penuh vitamin shaklee. ni stok bekalan untuk 5 hari berkerja. senang jadi tak payah top up hari2. ummi ilhams kena sentiasa sihat dan cergas sepanjang hari demi anak2 tersayang.
  5. pen. senang kalau ada apa2 nak ditulis pen dah standby siap2 dalam beg. cuma hari snap ni buku nota comel tertinggal kat rumah hehe.
  6. tripod. ecehhhh sejak berjinak2 dengan vlog di you tube saja standby tripod beli di lazada ni. jangan lupa subscribe channel hernee nazir (www.youtube.com/herneenazir) sempat iklan! ?
  7. ear phone. tu standby kalau tetiba datang hangin nak dengar lagu sesorang masa kat office.
  8. mintak cap kapak. standby kalau2 tetiba kepala senoning. jangan propa. syamil masih lagi anak bongsu setakat ini ekeke.
  9. dual pendrive. maklumlah blogger harus snap sana sini. standby kot2 hp memory full tetiba. best dual pen drive ni boleh cucuk kat hp.
  10. gula2. ada masa kat office mengantuk tahap kritikal. sumbat gula2 bagi segar sikit ececehhh.
  11. oily mommy remedy “happiness blend” beli daru mak minyak. actually ni oil blend dari young living oil. baik untuk mengembalikan mood happy dan menjauhkan dari stress. beli 2 botol. sebotol lagi bagi babah. ummi ilhams pun peminat young living oil tau. nanti share koleksi minyak kami anak beranak.

      ok itu saja isi perut ummi ilhams. kalau ikutkan banyak lagi tu hehehe. oleh kerana tukar beg lain, jadi banyak pulak barang tercicir. berat beg jangan tanyalah kalau boleh beg tu menjerit dah lama dengar suara dia nangis hahaha. 

      uolls yang sahut cabaran #31dayschallengbyjdtblogger jangan lupa komen di entry ni. nanti senang saya nak blog walking hehehe. jom supprt #jdtblogger

      Share this nice post:

      8 Comments

      • Sabrina Syahanaz

        08/01/2017 at 3:03 pm

        Cantik beg ?

        1. Hernee Nazir

          08/01/2017 at 3:26 pm

          sebenonya ada niat nak ulas pasal beg tu tau.. tapi takut kantoi ekekeke

      • maszull

        09/01/2017 at 2:40 pm

        assalamualaikum hernee…ckp bab beg ni mmg kekadang tu semua benda nak disumbat sekali…mmg semua yg ada dlm hand bag mesti barang2 yg penting…hp tu kalau x ada dlm hand bag mmg meraung la jawabnya…:)

        1. Hernee Nazir

          09/01/2017 at 4:23 pm

          waalaikumussalam..ye betul mama.. segala barang nak sumbatkan..senang.. tak suka kalau ada tercicir2 lagi2 keperluan anak2..

      • Wawa Ashihara

        09/01/2017 at 5:28 pm

        shaklee memang tak dapat dipisahkan…hehehe

        1. Hernee Nazir

          09/01/2017 at 7:15 pm

          hehehehe betul3

      • Edrina Zulkafli

        11/01/2017 at 5:49 pm

        yeah. setuju. like semua benda nak disumbat ke dalam beg. biasalah, 2nd almari. ehehehher

        *a visit back from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-4-ada-apa-dalam-beg-oo.html

        1. Hernee Nazir

          12/01/2017 at 8:27 am

          hahaha..beg doraemon..cakap je nak apa semua keluar..hahaha

      Leave a comment

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      Prev Post Next Post
      Follow

      Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

      Join other followers: