• My Hero Kechik - Ilham Syamil

    Junior Blogger In The House ;)

    hai semua. saya ilham syamil. saya dah ambil tugas ummi saya sebagai admin dan writer di blog #herneenazirdotcom. sebab saya tengok blog ummi saya ni kadang2 macam sendu je. entah ada readers ke tak. jadi saya rasa saya perlu buat sesuatu. mungkin saya akan tukar kaler blog ni menjadi biru. pink2 ni saya alergiklah. tapi awak dediam je tau jangan bagitau ummi saya. takut nanti dia kemurungan tak ada kaler pink dalam blog hehehe. kalau ummi tanya saya tengah buat apa.. senang je saya jawab.. “je mi” (read: kerja ummi). amboiiii kelassss tak saya. umur baru 2 tahun dah faham maksud kerja. sila jangan percaya. ok lah, saya nak siapkam…

  • Products Review

    Sarung Kusyen by Ummi Adeeb Collections

    hari ni nak share hasil jahitan Ummi Adeeb Collections. berangan tahun lepas nak tempah langsir raya sekali delay2 beli kain hmm punah harapan. beli langsir dah siap je dari kaison. bila nampak kain chevron ni black and white terus terfikir nak carikan baju baru untuk kusyen sofa kat ruang menonton tv atas. maka cepat2lah whatsapp ummi adeeb nak menempah. ada 5 helai semuanya. padahal patutnya 6 helai. matematik lemah betul hahaha. taraaaaaa.. dah siap sarung dah. hmmm tak sampai ke raya jawabnya hahaha. teruja sangat dapat corak chevron black and white ni. mengikut tema sungguh. kain siap upah RM75.nak tunggu ummi ilhams jahit sendiri memang lambat lagi la. jadi kita tempah…

  • Blogging Challenge

    31 Days Challenge by JDT Blogger – Day 27

    selamat petang hehe. time rehat sempat draft entry cabaran day 27 bertajuk “Gadget Saya”. ni jek gadget yang melekat sekarang. handphone Samsung A9 Pro hadiah dari babah ilhams sempena handphone ummi yang dha namjaham hahaha. handphone cari makan ni hoi. gambar2 dalam blog ni memang dari khidmat bakti dia lah sejak oktober lepas hehe. harap2 kali ni lebih lama la dapat berbakti kepada tuannya. best handphone ni. back camera 16MP.. front camera 8MP. oklah tu kan. storage 64GB tak silapnya lah ekekeke. setakat ni memang ok sesangat. laju jek update blog, facebook, instagram etc. apa gadget korang? share le hehehe.challenge ni tinggal 4 hari. macam sedih gitu ek nak stop…

  • Blogging Challenge

    31 Days Challenge by JDT Blogger – Day 26

    selamat malam selasa. esok dah kerja. cuti 3 hari dah tamat. baru sempat nak update blog maklumlah ada aktiviti dengan kawan2. cabaran day 26 “Perangai Manusia Yang Tak Disukai”. wahhh mencabar ni. sebab perangai manusia ada macam2 ragam. tak semua orang suka kita ingat tu. antara perangai manusia yang tak disukai: 1) kaki gebang.. cakap besar jenis ni kalau bercakap tak pernah merendah diri. jenis dia je yang terhebat gitu. buat jahat pun boleh jadi bangga. na’uzubillahiminzalik. tapi hakikatnya idooook la hebat mana. orang gini kita dengar boleh percaya jangan sekali. dalam hati jek kita gelak sakan. 2) talam beribu muka.. bukan dua muka lagi dah.. kalau kuih talam sedap…

  • Blogging Challenge

    31 Days Challenge by JDT Blogger – Day 25

    hai korang. assalamualaikum. awal2 entry blog ummi ilhams dah keluarkan. takut kebizian hari ni kan hehehe. cabaran hari ke 25. eh dah 25 hari dah rupanya tinggal 6 hari je lagi. hari ni tajuknya “Gambar 3 Tahun Lalu & Kini”. ok gambar atas tu gambar 3 tahun lepas. masa tu buat pertama kalinya bawa ilham ke hello kitty town tahu  2014. ilham, babah, pak ayan & mak pah dah jalan ke depan. ummi tercicir sebab sibuk nak selfie depan cermin ?? tetiba baru teringat shawl calaqisya tu mana ghaib entah ehehe. cukuplah untuk gambar 3 tahun lepas. kita tengok gambar kini ecehhh. gambar ni masa program back to school anjuran…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: