My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Majlis Ukhuwah Sekolah (MUS) Sekolah Agama Desa Paya Mengkuang

Alkisah Majlis Ukhuwah Sekolah (MUS) Sekolah Agama Desa Paya Mengkuang yang berlangsung selama dua hari bermula 28 hinga 29 Disember 2017. Pada awalnya Ummi plan nak sama-sama dengan Babah untuk dengar taklimat sebelum sesi penyerahan anak ke MUS. Tapi kita hanya merancang, Ummi punya baki cuti sehari tu terpaksa digunakan masa adik kena tahan wad. Jadi Ummi dah tak aa…

Read More

My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Persediaan Kembali Ke Sekolah ~ Abang Ilham Darjah 1

Minggu lepas punya cerita, terpaksa skip cerita- cerita yang banyak tersangkut dalam draft. Ummi punya vitamin “M” banyak sangat ni. Dah overdose sampai malas update blog. Insha Allah 1 Januari 2018 nanti bermulalah sesi persekolah Abang Ilham. Macam tak percaya anak sulong Ummi dan Babah dah nak masuk darjah 1. Oleh kerana hari-hari tengok video klip iklan Bijak Segak Kembali…

Read More

Products Review

Dapatkan Bentuk Badan Ideal Dengan Shapee Seamless Tankee & Shapee Long Arm Shaper

Hai korang, hari ni Ummi nak kongsikan produk menarik dari Shapee. Orang perempuan ni faham-faham je la, mesti sukana bentuk badan yang menarikkan. Mestilah korang tak nak lemak-lemak korang tu tersembul keluar. Haaaa apa kata korang cuba gunakan Shapee Seamless Tankee & Shapee Arm Shaper Long Sleeve. Sejujurnya, Ummi memang ada masalah kenaikan berat badan dalam tahun ni. Almaklumlah makan tak…

Read More

Work

Throwback PTP 2017 Back To School Programme

Akhirnya tamat tempoh matang peram entri ni hahaha. Setelah 12 bulan berlalu dan sekolah sesi 2018 bakal menyusul barulah Ummi mengupdate. Memang saja nak post hujung tahun 2017 ekekeke. Ayat cover line. Ummi jadi one of the volunteers untuk PTP 2017 Back To School Programme. Disamping Geng Jumaat, Dila dan Eqa. Eh masa ni belum lagi tertubuhnya geng Jumaat hehe.…

Read More

Kembara Bloggers Johor 2017

Kenangan Lepak Di Kluang Rail Coffee Selepas Program Kembara Bloggers Johor 2017

Kenangan sebelum masing-masing pulang ke sarang selepas program Kembara Bloggers Johor 2017 anjuran Tourism Johor. Blogger dan Media Team dari KL dah selamat berangkat, kami orang-orang Johor balik ke JB naik van. Sebelum balik tu haruslah singgah mengopi dulu di Kluang RailCoffee kan. Pasrah je la encik driver tu melayan kami. Sambil order sempat lagi wefie dulu. Kenangan tu penting…

Read More