Anything About Me, Shaklee Biz, Tsunami Shaklee

Macamana Saya Urus Masa Untuk Bisnes & Urusan Lain

15202593_10210301687286220_1412450487642762401_n

Memang agak pening kalau difikirkan.. kalau boleh nak ada tangan banyak macam sotong..
Capai sana capai sini.. kadang2 time masak pun sempat lagi layan soalan2 customer..
Selalunya saya akan listkan atau buat nota kat mana2 supaya saya tak lupa..
Andai kata saya lupa buat sesuatu tu memang kelautlah jadual saya hari tu..
Kenalah kejar balik selit2 masa2 yang ada tu untuk settlekan..
Serius memang kena pandai bagi masa walaupun saya bukan handal sangat bila masuk bab “time management” ni..

Time anak tidur berebut2lah selit2 buat itu ini.. walaupun kadang2 mak dia tertidur sekali.. hihihi..
Alhamdulillah part nak ke shaklee tu memang banyak saya serahkan pada suami..
Bila dia cuti saya ambil peluang untuk minta bantuan dia untuk beli barang2..
Kalau dia ada hal saya minta bantuan upline saya yang baik hati tu..
Untuk proses penghantaran order customer pun perlu dikhaskan masa2nya..
Biasanya saya akan ambil masa lepas balik kerja sebelum ambil anak2 untuk lokasi yang berhampiran rumah..

Atau pun kalau suami saya ada, malam kami sama2 buat penghantaran ke rumah customer..
Anak2 pun ikut sekali ummi babah jumpa customer.. baru diorang tahu macamana susahnya nak cari rezeki..

Nak berjaya dalam bisnes memang kena banyak berkorban masa dan tenaga..
Bukan senang nak senang.. itu saja yang mampu saya kongsikan..
Saya pun masih bertatih dalam dunia perniagaan..
Untuk suami dan anak2..
terima kasih atas sokongan kalian..
minta maaf kalau ummi tak dapat bahagikan masa dengan baik..

#tsunamishaklee
#shakleeeffect
#liveamazing
#9Gemilang

Share this nice post:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *